На Черкащині почалися сезонні лісові пожежі

5 апреля 2011 г. в 13:25

На Черкащині почалися сезонні лісові пожежі, під час одної з них МНС-никам довелося рятувати з полум’я стадо диких свиней.

 
Дві свиноматки із поросятами заховалися в очереті міських відстійників, а школярі саме прийшли туди палити суху траву. Вогонь охопив 150 га території, якби не рятувальники, то тварини просто згоріли б живцем. Свині живі, школярів, через яких загорілося стільки території, МНС-ники ще не знайшли.  

ЮРІЙ МУЛЬКО - ГОЛОВА ТОВАРИСТВА МИСЛИВЦІВ І РИБАЛОК «УМАНСЬКЕ»:
Вітер роздув полум’я, десь до 4-6 метрів висотою, воно все сухеньке, очерета сухенькі і воно почало горіти. Мої єгеря почали тушити вогонь, але збити таке полум’я неможливо було самотужки. Затушили вогонь буквально за 10 м від лігвіща свині.  Вона закрила поросятка своїм тілом і не давала вогню, щоб вони не подушилися і погоріли. там в одної льошки 8 поросяток, а у іншої - 5. Фактично поливали їх водою.

ЄВГЕНІЙ КРАВЧЕНКО - ІНСПЕКТОР УМАНСЬКОГО РАЙОННОГО УПРАВЛІННЯ МНС У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛ.:
Дану пожежу було ліквідовано в тих розмірах яких вона набула на момент прибуття підрозділу а також недопущено її розповсюдження та принесення значної шкоди поруч розташованому лісовому масиву.

 

Подробности смотрите в вечернем выпуске передачи "Надзвичайні новини" в 19.25 на телеканале ICTV

 

На Черкащині почалися сезонні лісові пожежі 

 

 

EXMO affiliate program