На Черкащині припинили діяльність підпільного наркокартелю під керівництвом ромського табору

4 мая 2011 г. в 15:20

Вживання наркотиків є однією з найгостріших світових проблем. Зазвичай наркотик пробують з цікавості, а іноді до вживання привчають їх розповсюджувачі,  пропонуючи безкоштовне зілля доки  людина не стає залежною від нього.

 

Торгівля наркотикам и дає величезні прибутки, а охочих отримати легкі гроші немало. Найшлися такі «горе-бізнесмени» і на Черкащині.


Мешканка села Носачів, Смілянського району, організувала «наркотичний бізнес», залучивши до нього п’ятьох родичів, які вже встигли на собі відчути «смак» наркотиків. Жінка вміло розподілила між всіма обов’язки: 35-річна жителька м. Корсунь-Шевченківський займалась закупівлею наркотичної сировини, організаторка «бізнесу» переправляла придбане до Смілянського району, де вже її син у сараї власного будинку і займався виготовленням наркотику.

 

Інші двоє продавали вже готовий товар як у місті Сміла, так і в Черкасах. «Товар» транспортували та збували за допомогою авто – наймали таксі і швидко та оперативно прокручували свої кримінальні оборудки. Бізнес приносив прибутки, з’являлись постійні клієнти, тому припиняти свою злочинну діяльність родичі не збирались.


Така діяльність не могла не привернути до себе увагу черкаських оперативників УБНОН. Розпочалися оперативні розробки, відслідковувались канали постачання та збуту наркотиків. Отримавши всю необхідну інформацію, міліціянти затримали всю групу, яка була причетна до наркотичного бізнесу. Під час обшуку правоохоронці вилучили багатий «улов»: майже півтора кілограма макової соломки, один літр ацетильованого опію, 50 мл. «концентрату макової соломи» та майже 12 тисяч грн., які були отримані від продажу наркотичних речовин.

 

Троє зловмисників вже були раніше судимі, але це їх не зупинило, а іншим двом жінкам, ромського походження тепер також випала можливість ознайомитись із Кримінальним кодексом. Відносно затриманих порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 307 КК України - «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», яка карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.


На даний час оперативники проводять заходи по виявленню каналів надходження наркотичної сировини до Черкаської області та встановленню осіб, які можуть бути причетними до діяльності затриманого злочинного групування.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

На Черкащині припинили діяльність підпільного наркокартелю під керівництвом ромського табору

EXMO affiliate program