На Черкащині співробітники зерносховища провернули грандіозну аферу на 70 мільйонів гривень

11 июля 2011 г. в 11:10

Пройдисвіти за 70 мільйонів гривень продали 15 тисяч тонн кукурудзи, які зберігалися в Аграрному фонді.

13a.jpg

Щоб приховати недостачу, аферисти вигадали трюк, якому позаздрив би навіть відомий ілюзіоніст Девід Коперфільд. Злочинців затримував спецназ.

Рік тому співробітники складського приміщення уклали угоду із Аграрним фондом України на зберігання зерна. Держава завантажила в елеватори підприємців 15 тисяч тонн кукурудзи. За зберігання зерна бізнесмени щомісяця отримували понад чверть мільйона гривень. Однак оборудка, яку ті провернули, затьмарила навіть ці колосальні суми.

Підприємці мали на днях повернути кукурудзу назад до Аграрного фонду, проте чомусь тягнули час та уникали зустрічей. Оперативники з’ясували, що рослини в зерносховищах уже просто нема. Правоохоронці спустились до 25-метрового бункеру і виявили трюк. Усередині стояли дерев’яні щити, вкриті тонким шаром зерна, і створювалась ілюзія повного чану.

Така сама картина повторилась абсолютно в усіх бункерах. Як з’ясувалось , вкрадене зерно було вивезено за межі України, щоправда, куди саме, поки невідомо. Проти учасників афери порушено кримінальну справу. За розтрату майна пройдисвітам світить 12 років тюрми на конфіскація майна.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

На Черкащині співробітники зерносховища провернули грандіозну аферу на 70 мільйонів гривень

EXMO affiliate program