На Дніпропетровщині чоловік зарізав ножем свого опонента

9 июня 2011 г. в 12:57

За словами затриманого, якби він так не вчинив, то загинув би сам і втратив ще й брата. Що ж це було насправді – вбивство чи самооборона, намагались розібратись наші журналісти.

 

Компанія із чотирьох чоловіків сиділа на лавочці у дворі, молоді люди пиячили. Горілчана бравада закінчилась сваркою – троє парубків накинулась з кулаками на одного. На захист хлопця із будинку вибіг його брат. Нападника, який гамселив родича, чоловік покарав на місці.

Віталій Гусятниченко, заступник начальника міліції Дніпродзержинська:

В ходе драки наш уже обвиняемый гражданин Н. достал имеющийся у него в кармане раскладной нож и нанёс нашему потерпевшему два удара ножом.

Пораненого хлопця забрали до лікарні, однак медики були безпорадні. Чоловік втратив понад 3 літра крові і помер, не вертаючись до тями.

Любомир Винар, хірург:

5 раз была остановка сердца во время операции, делали прямой массаж, но, к сожалению, всё закончилось трагически.

Затриманий чоловік визнав, що скоїв правопорушення, однак винним себе все одно не вважає. За його словами, якби він так не вчинив, то міг би загинути сам і ще й втратити брата.

Не визнає своєї провини:

Причина – самозащита. Было избиение по отношению ко мне. Я защищался. Сбили с ног, начали избивать. Один хотел порезать. Не успел.

Однак, за версією правоохоронців, дії затриманого складно назвати самообороною. Чоловік не зазнав серйозних ушкоджень, відтак його вчинок тягне не на вимушений самозахист, а саме на вбивство.

Віталій Гусятниченко, заступник начальника міліції Дніпродзержинська:

Телесные повреждения, которые у него есть, они несоизмеримы с теми телесными повреждениями, которые он нанёс потерпевшему. Т.е. речи о превышении необходимой обороны здесь идти не может.

За вбивство людини вимушеному захиснику світить 15 років тюрми. Де він їх проведе – у тюрмі чи все-таки на волі, визначатиме уже суд.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

На Дніпропетровщині чоловік зарізав ножем свого опонента

EXMO affiliate program