На Дніпропетровщині лікарі закопували немовлят разом з відходами

29 марта 2011 г. в 09:01

Щонайменше 15-х малюків разом із післяопераційними відходами медики закопали, не питаючи у батьків дозволу.

 

На Дніпропетровщині лікарі пологового відділення Дев'ятої міської лікарні Дніпродзержинська закопали щонайменше 15-х малюків разом із післяопераційними відходами. На це медики дозволу у батьків не питали.

За словами працівників лікарні, мертве немовля – це не дитина, а плід, для якого труна не передбачена, і в нього немає ні імені, ні прізвища.

У спецкомбінаті, який здійснює захоронення не знали, що мертвонароджених їм віддавали просто в мішках.

"Великий мішок з замороженою біологічною масою. Тобто це неможливо перевірити. Місця поховання ми не брали до уваги, тому що це біологічні відходи", - повідомив колишній головний інженер Дніпродзержинського спецкомбінату Олександр Горяінов.

"Згідно з законом, мертвонароджених ховають за всіма правилами, і медики про це добре знали, - каже колишній головний інженер підприємства. Переконує: торік на прохання лікарні поховали чотирьох у такий спосіб", - додав він.

Прокуратура Дніпропетровської області вже порушила карну справу за статтею "службова недбалість". Покарання за це - до 3 років обмеження волі.

За словами старшого слідчого відділу прокуратури Дніпропетровської області Дениса Шевченка, згода батьків на поховання силами лікарні повинна бути відображена в історії пологів з особистим підписом матері.
 

Источник: tsn.ua 

 

На Дніпропетровщині лікарі закопували немовлят разом з відходами 

EXMO affiliate program