На Донеччині батьки заморили голодом двох малюків

21 апреля 2011 г. в 12:48

У найтяжчому стані зараз знаходиться наймолодший – у три місяці він важить як новонароджений. Якщо б вчасно тривогу не забили сусіди, які почули дитячий шум з будинку – рятувати малечу було б запізно.

 

У цього хлопчика досі немає імені – за документами він ніколи не народжувався. Дитину в  тяжкому стані медики забрали від батьків, говорять – у свої 3 місяці хлопець важить практично як при народженні 3 кіло.


Віктор Мішин, головний лікар:
Это говорит о том, что ребенок действительно питался один - два раза в день, а надо не меньше шести – или как сейчас стребуют – прикладывание к груди по первому требованию ребенка, т.е. это может и 10 и 20 и больше.


Старшому, 2-річному, брату малюка пощастило  більше – попри виснаження, лікарі не стали направляти його до реанімації. Голодування дитини теж було очевидним.


Дмитро Яковенко, зав. інфекційним відділенням:

2-летний малыш был доставлен в состоянии средней степени тяжести – кожные покровы грязные, с неприятным запахом, ребенок охотно ел, жадно пил воду, т.е. на лицо признаки недоедания, хотя внешне признаков гипотрафии и тяжелой дистрофии как у первого ребенка не отмечалась.

 

Про дітей лікарям розповіли сусіди. Вони повідомили, що в будинку чути плач, але самих дітей не бачили. Більше того – багато хто взагалі не знав, що у подружжя є нащадки.


Валентина - ніколи не бачила дітей у сусідів:

Я ее ни разу не видела на улице, чтобы она вышла с детьми, гуляла.


Наталя -  ніколи не бачила дітей у сусідів:

В том году видела, деда этого – а так никого.

-А вот маленьких детей видели, чтобы они гуляли?

-Нет, я не видела.

Про хлопчиків  не знала навіть служба у справах дітей. Виявляється мати народила їх  таємно, вдома.


Тетяна Вернигора -  начальник служби у справах дітей Краматорської міськради:

Ребенок не зарегистрирован, рождение его не зафиксировано, она не наблюдалась ни до, ни после родов, ребенок тоже не наблюдался поскольку никакой информации о нем не было.

Мать:

Да кормила я ребенка, я последнее отдавала. Вы что такое говорите?

– Как у вас с молочком?

– Было, я перенервничала, я на таблетках сижу от сердца.

 

Голодом дітей ніхто не морив – говорять батьки. Найменший хлопчик, кажуть, народився недоношеним, тому так мало важить.


Євген Мельников -  батько дітей:
Вес набрал, но он видно пошел в рост. Ну она кормила, молоко покупала, лишнего не съест потому что рыгает. Как могли старались – а тут на тебе.

У подружжя різниця у віці  - тридцять років. Матері дітей - сорок, а батьку аж 70. Каже – він сам приймав пологи, бо додзвонитися до швидкої не зміг. Новонародженого хлопчика батьки не зареєстрували,як пояснюють, через морозяну погоду, боялися, що дитина застудиться.


Євген Мельников -  батько дітей:

Я ни от кого не скрывал. Холода были. Та уже тепло. Это нам тепло, а с ним поедь куда-то он обмочился – все. Капут!


Чи морили батьки своїх дітей голодом  зараз розбираються у прокуратурі та  міліції.  Там не виключають, що проти людей  можуть порушити кримінальну справу.


Лілія Фесенко -  прес-офіцер Краматорського МВ ГУМВД в Донецькій області:
Будет назначен ряд экспертиз и после их результатов будет решаться вопрос о дальнейшем пребывании ребенка – то ли в больнице, то ли домой вернется, ну пока вопрос открыт – проводиться проверка

У  службі в справах дітей говорять – відбирати хлопчиків  у батьків поки що не будуть. Але і з лікарні додому дітей також не повернуть.


Тетяна Вернигора, начальник служби у справах дітей Краматорської міськради:
Будем предлагать родителям поместить ребенка в дом ребенка, временно. Там возможно если встанет вопрос и они откажутся от определения ребенка временно – тогда может стоять вопрос об отобрании без лишения.

 

Подробности смотрите в вечернем выпуске передачи "Надзвичайні новини" в 19.25 на телеканале ICTV

 

На Донеччині батьки заморили голодом двох малюків

 

EXMO affiliate program