На Житомирщині сім’я з 6-ти чоловік, у тому числі двоє малолітніх дітей, залишилися просто на вулиці

2 ноября 2011 г. в 17:20

З дому за рішенням суду їх примусово виселила державна виконавча служба. Квартиру через невиплачений кредит забрав банк і у житла тепер інший господар.

 sud1.jpg
Марія Василівна заставила свою квартиру майже 6 років тому. Потім вдарила криза, платити стало нічим,  банк забрав  житло і продав його. Відповідно тепер людей із квартири виселяють, новий господар не хотів, аби знімальна група все це знімала.

Проте не минуло без парадокса. Виявилося, що в обох жильців є  свідоцтво про право власності на цю квартиру, і в обох у паспорті прописка за цією адресою.

Володимир Красовський представник боржниці:
Було видано два рішення про оформлення права власності на дану квартиру. Спочатку Мирончук Марії Василівні, про що є як документи, так і копії, потім Герасимчуку Володимиру Вікторович. Після чого Герасимчук звернувся до суду, де отримав рішення про усунення перешкод в користуванні.

Представник виконавчої служби каже: виселення законне, таке рішення прийняв  суд.

Зрозумівши, що жити їй ніде ( а в сім’ї шестеро чоловік і з них двоє – діти, яким по 4 і 8 років) жінка зачинилася у квартирі і пригрозила облити себе кислотою, якщо її виженуть. Проте новий власник спиляв замок болгаркою.  На цей момент до квартири жінки приїхала не тільки міліція, а й швидка.

Юристи кажуть: дії судового виконавця не відповідають нормам, оскільки у суді  є скарга жінки і поки документ не розглянуто, виселення слід припинити.

Людмила Паламарчук Юрист:
Якщо у нього є рішення суду і він відкрив виконавче провадження, процесуальний документ, який він видає, постанову про відкриття виконавчого провадження, він має виконувати рішення суду. Якщо ж на його постанову подана скарга однією із сторін процесу, то в даному випадку він зобов’язаний зупинити виконавче провадження до вирішення справи по суті.

Цього разу жінку із квартири все-таки не вигнали.  Як довго їй дозволять у ній жити -  найближчими днями знову спробує вирішити суд.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

На Житомирщині сім’я з 6-ти чоловік, у тому числі двоє малолітніх дітей, залишилися просто на вулиці

EXMO affiliate program