На Харківщині за загадкових обставин загинуло десять тонн риби

1 августа 2011 г. в 18:05

Збитки, завдані навколишньому середовищу, екологи вже оцінили у чотири мільйони гривень.

27.jpg

Але що саме стало причиною масового мору -  сказати напевно ніхто і досі не може. Місцеві назвали ситуацію масовим мором, спочатку на поверхню спливли мальки, потім черга дійшла до  товстолобиків вагою у три та більше кілограмів.

Водойми – у  комунальній власності, але опікуються нею взагалі не чиновники, а просто місцеві люди. Кажуть – три роки тому вони самi почистили берег та  воду і  запустили у неї рибу.

Сьогодні ж тут не ловлять рибу, а прибирають вже мертву тухлятину. Щодня до берега прибиває по кілька центнерів карасiв і товстолобиків. Люди закопують їх у ями: в  двадцяти могильниках лежить вже 10 тонн риби.

За підрахунками фахівців – не стало третини всієї риби, яка була у річці. Це чотири мільйони гривень збитків.

Рибалки нарікають на спеку. Мовляв, через неї у ставку міг знизитися рівень кисню і риба просто задихнулася. За ще однією версією, карасiв та товстолобиків згубили місцеві підприємства.

Але екологи дослідили воду і заявили – річка чиста.

У ветслужбі припускають риб’ячу краснуху – саме вона і знищила карасiв. Остаточні результати аналізів будуть готові за 2 тижні.

Санлікарі запевняють - для людей вода у ставку цілком безпечна. Але місцеві чиновники, про всяк випадок, все ж оголосили карантин. Тож сьогодні на березі не має ані пляжників, ані рибалок.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

На Харківщині за загадкових обставин загинуло десять тонн риби

EXMO affiliate program