На Харківському танковому заводі здійснена спроба захоплення

22 августа 2014 г. в 20:14

22 серпня на Харківському бронетанковому заводі ім. Малишева сталася НП, кілька людей проникли на підприємство і викрали його печатки.

 

Одночасно відбувся пікет громадських активістів на підтримку працівників підприємства, намічений напередодні. Активісти випадково стали свідками події на заводі, проте сама подія не було випадковою, і стала однією з численних спроб підірвати продуктивність підприємства, впевнені в керівництві заводу.

"Колишній генеральний директор заводу сьогодні здійснив спробу захоплення заводу. Зранку він проник на територію з невідомими особами, вони вкрали печатки підприємства, - коротко повідомив заступник генерального директора заводу ім. Малишева Олександр Лисовин. - За фактом крадіжки ми подали заяву в міліцію, відкрито кримінальне провадження. Це спроба змінити керівництво заводу, але ми сподіваємося, що закон буде на нашому боці".

На думку керівника, подія має ознаки рейдерського захоплення і пов'язана з надходженням на завод великої суми грошей. Олександр Володимирович також відзначає, що за останній час стратегічний завод імені Малишева зазнає серйозних труднощів. Завод, який має можливість випускати важку броньову техніку для своєї країни, з часу початку АТО не отримав жодного державного замовлення і працює на зарубіжних замовників. Також працівники вже півтора місяці не отримували зарплату.

"Я допускаю, що сьогоднішня спроба рейдерського захоплення пов'язана з тим, що в сформованій ситуації вже неможливо далі відтягувати фінансування оборонної промисловості нашої країни, - прокоментував те, що трапилося Олександр Лисовин. - Можливо, що таким чином кримінальні структури намагаються контролювати грошові кошти на заводі, які необхідні нам для потреб у зоні АТО".

В цей же час громадські активісти проводили акцію біля прохідної заводу, щоб морально підтримати його керівництво і працівників. Навпроти дверей вони намалювали танк в національних кольорах, запускали надувні танки і вимовляли патріотичні гасла.

"Сенс нашої акції в тому, щоб підтримати і подякувати співробітникам. І звернути увагу на реальні проблеми на заводі. Хтось блокує замовлення, постійно мінують завод, відбуваються рейдерські захоплення - це все не випадкові речі", - упевнений громадський діяч і журналіст, один з організаторів акції Володимир Чистилин. - Сьогоднішній напад - тільки одна з ланок ланцюга подій, спрямованих на підрив продуктивності та економічної основи заводу. Спроби розгойдати ситуацію на стратегічному об'єкті здійснюються останнім часом все наполегливіше ".

По материалам: День

EXMO affiliate program