На Хмельниччині 15-річний учень не повернувся зі шкільної екскурсії

24 мая 2011 г. в 14:46

Останньою у житті для 15-річного школяра зі Славутського району стала поїздка на екскурсію в Умань. Дорогою додому його вбили жителі сусіднього села.

 

Два однокласники вирішили провести дівчат, з якими їздили у подорож. За розмовами друзі й не зчулися як дійшли аж до осель юнок. А коли поверталися до повороту на автотрасі у своє, сусіднє, село, зустріли двох нетверезих місцевих жителів. Парубки того вечора відвідали вечірку з нагоди проводів в армію односельця, а потім пішли селом шукати пригод. Як тільки помітили підлітків, одразу почали зачіпатися та принижувати їх, мовляв, чого це вони у їх село на «кавалєрку» бігають. Але слів зловмисникам виявилось замало, вони почали бійку.


Як не утікали від них школярі, хулігани виявились спритнішими. За якихось 300 метрів від траси вони схопили хлопців та почали нещадно лупцювати. Одному вдалось забігти у двір останньої на околиці села хати та заховатися на горищі. Підліток був таким наляканим, що навіть не подумав кликати на допомогу та дивом знайшов собі схованку на горищі, з якої спостерігав нелюдські знущання над своїм товаришем. Жорстокі молодики, один з яких неповнолітній, інший — 19-річний, почергово змагалися у побитті нещасного хлопця, а той, не в силі підвестися, тільки стогнав та просив помилування.


Саме цей стогін і почули господарі двору, поблизу якого відбувалося це варварство. Свідки стверджують, що на нічний галас ніколи не зважають, адже повз їх хату у вихідні дні завжди проходить молодь чи то на дискотеку до сусіднього села, чи то уже з дискотеки. У той вечір люди ще й раніше полягали спати, але таки звернули увагу на дивні події під своїми вікнами. Можливо, спрацювала професійна інтуїція — чоловік свого часу служив в органах внутрішніх справ Славутчини. Поки він одягався та біг на дорогу, його дружина з вікна благала припинити бійку, але у відповідь почула тільки лайку та обіцянки отримати те саме.


Чоловік побачив, як підозрювані схопили хлопця попід руки та потягли десь на узбіччя, а потім кинулись навтіки. Люди нічим не могли зарадити бідолашному хлопчині, який весь у крові уже непритомний лежав у них під парканом, тільки терпляче чекали приїзду швидкої та працівників міліції. Але на момент приїзду лікарів, школяр уже помер.


Міліціонери за декілька годин затримали підозрюваних у вбивстві неповнолітнього, які на той час продовжували тинятися селом та приставати до односельців.


Обом затриманим згідно частини 2 статті 115 ККУ «Умисне вбивство з хуліганських мотивів» загрожує довічне ув’язнення. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

На Хмельниччині 15-річний учень не повернувся зі шкільної екскурсії

 

 

EXMO affiliate program