На Хмельниччині через кредити банку 11 родин з власних будинків виселяють на вулицю

15 октября 2011 г. в 11:20

Люди кажуть, коштів навіть в очі не бачили. Вони стали жертвами кредитної афери, яку організував голова фермерського господарства. 

nar5.jpg
В селі Велика Березна 11 родин з малолітніми дітьми можуть стати бомжами. За кредити банк подав на них до суду і вимагає віддати  закладені в іпотеку будинки. Люди ж кажуть – це  голова фермерського господарства підробив документи і оформив на них свої кредити.

У  кредитну аферу потрапили  лише працівники фермерського господарства. Чоловіки кажуть – начальник наказав їм взяти на себе його кредит, інакше обіцяв звільнення.

Чоловіки кажуть - кредити бралися через липові довідки, які фермеру видавала сільська рада – і про склад сім’ї, і про зарплату. У паперах значилося, що у чоловіків немає ані дружин, ані дітей, і отримують вони  по 8 тисяч щомісяця. Потім, кажуть люди, їх повезли в банк, піднесли документи, сказали, де розписатися.  А гроші, говорять чоловіки, фермер забрав собі.

Через 3 місяці, розказують люди, фермер сказав, що кредит вже погашено. Але вже за рік почали дзвонити з банку з вимогою – віддати установі 250 тисяч гривень.

Людей шокувала оцінка їхніх будинків. Кажуть, хати в селі коштують від 30 до 50 тисяч гривень. Якщо вони все повністю продадуть – то цього зовсім не вистачить, щоб погасити борг.

Зараз фермер із селянами не спілкується. Він нібито несповна розуму, люди кажуть – коли приходять додому до чоловіка, він починає – гавкати і ховається в будку. Фермера у собачій буді побачити не вдалося. Щоб уникнути самосуду чоловік заховався від людей у психіатричній лікарні.  Говорити зі знімальною групою погодився лише по телефону.

Сільський голова також не багатослівна. Свою причетність до афери жінка заперечує. Коли почула звинувачення, втекла з роботи.

Завідуюча відділенням банку також заперечує свою причетність до афери. Каже, були всі  документи, гроші теж -  дали на руки.

Постраждалі від афери селяни неодноразово писали заяви в районну і обласну прокуратуру. Результат нульовий. За 7 місяців кримінальну справу так і не порушили.

У міліції людей почули. Одразу після візити знімальної групи таки була порушена кримінальна справа. На винуватців, яких до речі ще треба встановити, очікує  від 7 до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

На Хмельниччині через кредити банку 11 родин з власних будинків виселяють на вулицю

 

EXMO affiliate program