На Хмельниччині селищна влада намагалася продати танк

5 сентября 2011 г. в 15:51

На Хмельниччині торгують військовою технікою. Селищна влада Грицева зняла з постаменту танк, пам'ятний знак про Другу Світову війни, і планувала його продати.

 14.jpg

На Хмельниччині торгують пам’яттю – артилерійський танк, згадка про тих, хто загинув у Другій світовій, продають працівники сільської ради. Техніку поставили тут у 80-х роках, а тепер віддають на метал, щоб розрахуватися з комунальними боргами.


Самохідну артилерійську установку відтягнули на територію художнього училища. Ті, хто керував знесенням танку, кажуть – ніяка це не пам'ять, а просто пам’ятник, який люди самі ж і вигадали.


Але для селян цей танк був не просто залізом, у роки війни, розказують люди, полягло півтисячі  їхніх односельців, і танк поставили спеціально, на місці масового поховання солдат.  Те, що танка більше немає, найбільше зачепило місцевих ветеранів, говорять – влада фактично сплюндрувала братську могилу.


Пенсіонери пішли в селищну раду, просять – повернути танк на місце, а головне не продавати його. Але народні обранці заявили, що техніку забрали законно, оскільки таким було рішення виконкому.


Місцеве комунальне підприємство має борг у 75 тисяч гривень і самостійно розрахуватися, каже, не зможе. Тому єдиний вихід (для них)  - це продати танк. У селищній раді тим часом вже порахували скільки можна взяти за артилерійський танк, кажуть  – пам'ять про загиблих воїнів коштує 80 тисяч гривень. Хоча дехто вважає, що ціна має бути у рази більшою.


Люди написали заяву в прокуратуру, звернулися і до Президента з проханням «заборонити продаж техніки і не пускати її на метал». Після приїзду знімальної групи районна влада миттю вирішила, що продаж танка незаконний і зобов’язала сільську раду повернути техніку на місце. Народні обранці цей наказ поки що не виконали, танк і далі стоїть не на могилі, а на території колишнього училища. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

На Хмельниччині селищна влада намагалася продати танк

EXMO affiliate program