На Хмельниччині страйкують інваліди

23 июля 2011 г. в 16:40

У місті Нетішин  інваліди-візочники розпочали голодування та встановили намети біля мерії. Серед голодуючих є навіть дев’ятирічна дівчинка – інвалід дитинства.

54.jpg

 

Мітингувальники просять переселити їх на перші поверхи житлових будинків і дозволити,  приватизувати кімнати e гуртожитках.


Активісти розбили  намети та розпочали безстрокове голодування. Люди просять, аби мер нарешті виконала свої обіцянки і допомогла вирішити квартирні питання. Серед голодуючих навіть дев’ятирічна дівчинка.

 
Більшість інвалідів живуть на верхніх поверхах  гуртожитків. Спуститися на двір візочники самостійно не в змозі. Люди впевнені: кімнати, які розташовані нижче -  роздають за гроші.

 

Яні Василевській 22. Вона інвалід-візочник. Дівчина живе на сьомому поверсі гуртожитку і готова голодувати поки не отримає кімнату на першому.


Мер спочатку не виходила. Вперед себе прислала депутата.Переконати інвалідів відмовитися від акції депутату не вдалося.


До голодувальників мер так і не вийшла. Відтак, інваліди рушили до неї.Чекати довелося з годину. Мер таки  вийшла до виборців.


Ольга Омельчук, міський голова міста Нетішина:
"Я на посаді працюю 8 місяців. Мова про черги зайшла не сьогодні. Вона зайшла ще під час виборів. Коли я прийшла на посаду, начальник житлового відділу, яка, по ідеї, і мала б робити чергу, саботувала роботу. До кінця цього року в Нетішині це питання буде вирішено."
 
Антоніна Цюпка -  заступник голови спілки інвалідів-візочників:
Хочу заявити: якщо ці питання на житловій комісії не будуть вирішені, ми продовжуємо далі голодувати. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

На Хмельниччині страйкують інваліди

EXMO affiliate program