На Хмельниччині злочинець підрізав 9-річну дитину, його дідуся і двох правоохоронців

11 сентября 2013 г. в 15:24

Пригода сталася в селищі Ярмолинці. Чоловік, що повернувся з місць позбавлення волі, захотів помститися своїй дружині за зраду і  вбити жінку та двох її дітей від першого шлюбу. На щастя, вчасно прибули правоохоронці, які ризикуючи власним життям врятували родину.

 

Трагедія сталася у селищі Ярмолинці, що на Хмельниччині. Колишній зек, який у квітні повернувся додому, хотів вбити свою дружину  і двох її малолітніх дітей. Прийшов із ножем і сокирою. Так він вирішив  покарати жінку за зраду.

 

Дмитро Бистрицький -  т.в.о. начальника Ярмолинецького райвідділу міліції Хмельниччини:

Про дітей він нічого не пояснює. Пояснює тільки те, що мета в нього спричинити жінці певні тілесні ушкодження.


Батьки жінки побачили, що прийшов зять і викликали міліцію.  Чоловік же  схопив 9-річного хлопчика і почав ним прикриватися. А потім порізав дитині шию.


Степан Криштофор -  правоохоронець:

Дуже агресивно настроєний був, неадекватна взагалі людина була. Можливо, він випив чи вколовся. Ні на що не реагував.


Семен Щербина -  правоохоронець:
Ми побачили чоловіка, який прижимав собі до грудей дитину лівою рукою, а в правій руці він тримав ніж. І ми йому крикнули, щоб кинув ножа. І він в цей момент почав різати по горлу.


Правоохоронці кажуть, коли побачили кров на шиї дитини, без роздумів кинулися на злочинця. Застосовувати зброю чи інші спецзасоби не ризикнули, могли зашкодити хлопчику.


Семен Щербина -  правоохоронець:

Зброю не можна було застосовувати, тому що він прикривався дитиною. Так присів за дитину, ховався, тому не можна ніяк там застосовувати зброю. Треба миттєво було вирішувати, тому ми кинулися, боялися за життя дитини.


З чисельними ранами до лікарні поступило четверо  - двоє правоохоронців, хлопчик та його дід – він допомагав міліціонерам при затриманні. За життя дитини медики  хвилювалися найбільше.


Василь Багайлюк, травматолог:

Дитина поступила з обширною різаною раною поверхні шиї. Дихальне горло і крупні судини не були пошкодженні. Буквально кілька міліметрів не хватило до пошкодження сонної артерії.


Мати хлопчика, місцева вчителька, каже, з чоловіком познайомилася по листуванню, рік тому пара одружилася у в’язниці. Зараз жінка  про це шкодує. Каже: вийшовши в тюрми, чоловік бив її і не хотів працювати. Тоді вона подала на розлучення і почала зустрічатися з іншим.


Свою першу судимість чоловік отримав  за грабіж, крадіжки, плюс термін за непокору вимогам адміністрації виправного закладу.  У колонії пробув вісім років. Тепер йому загрожують додаткові п’ятнадцять, чи, навіть, довічне позбавлення волі.

EXMO affiliate program