На Хмельниччині зруйновано одне з семи чудес України

3 августа 2011 г. в 19:14

Кам'янець-Подільська фортеця не витримала затяжного дощу та сильних поривів вітру.

23.jpg

 

Через надмірне замокання завалилась її найбільша башта.

На Хмельниччині негода зруйнувала історичнo- архітектурну пам”ятку. Найбільша вежа Кам'янець-Подільської фортеці витримала навалу турків і татар, але не встояла під сильними поривами вітру і дощу. Триметрова стіна завалилась за декілька секунд.

Це була найбільша вежа Старої Фортеці – замку, який стоїть тут з 12 ст. У 16-му до нього спеціально добудували цю вежу, з якої потім не один рік стріляли по ворогах.

Фахівці кажуть  - імовірна причина обвалу затяжні дощі. Спеціалісти не відкидають – винен не стільки дощ, як неякісні  реставраційні роботи. Ремонт вежі припинили 5 років тому, щоб привести башту до ладу у міста не вистачило грошей.

Аби зупинити подальший руйнівний процес, башту треба реставрувати до зими, інакше до весни вони зовсім сповзе. На завершення робіт не вистачає кількох мільйонів гривень – говорять реставратори.

Під час обвалу вежі  ніхто з туристів не постраждав.  Стара фортеця належить до списку 7 чудес України, щодня сюди приїжджають люди з усіх областей. З дня на день експертний інститут остаточно встановить хто винен в обвалі, якщо реставратори – то їх притягнуть до кримінальної відповідальності. Грошей на відновлення пам’ятки архітектури у міста немає, мільйони гривень проситимуть в області. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Фото: unian

 

На Хмельниччині зруйновано одне з семи чудес України

EXMO affiliate program