На Київщині група злочинців викрала картин на 15 мільйонів

30 января 2015 г. в 22:16

На Київщині група злочинців викрала на продаж колекцію витворів мистецтва. Орієнтовна вартість картинної галереї, засовами художника, склала 15 мільйонів гривень.


Двох крадіїв та водія затримали під час спроби збути картини покупцю в Києві. Злочинці домовилися продати поцуплені полотна за 200 тисяч гривень. Викрадачами виявилися троє мешканців Київської області, віком 30-35 років. Оригінальністю зловмисники не вирізнялися та зберігали картини за місцем проживання, у власних гаражах і підвалах. На мистецтві крадії зовсім не зналися і частину викрадених шедеврів вже встигли продати.


Юрій Голік, оперуповноважений Управління карного розшуку:

До нас звернувся з заявою громадянин, являється художником-колекціонером, який сказав, що на протязі з вересня 2014 року по 10 січня 15 року у нього на дачі Макарівського району село Красногірка було скоєно 3 или 4 кражи шляхом пошкодження дверей та вікна. Считалася дача як майстерня його, малював свої картини. По оперативній інформації було встановлено, що деякі громадянини викрали вищевказані картини, які знаходяться в Бородянському районі і були затримані в місті Києві по вулиці Шпака. Затримано водія та двох крадіїв. Вони доставляли на продаж одному із колекціонерів. В Макарівському районі порушено кримінальне провадження за ст.185 ч.3 ККУ. Даним зловмисникам загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі.

 

EXMO affiliate program