На Львівщині 8 сімей військових найближчим часом можуть опинитися під землею

18 апреля 2011 г. в 14:16

Будинок , який рухається – не дивина і не технологічне ноу-хау. У львівському селищі Зимна Вода -  8 сімей військових найближчим часом можуть опинитися або під землею або у річці, яка протікає поряд із спорудою.

 

Стіни будинку нахилилися, а на першому поверсі підлога ламається під ногами. Є вже жертва – пенсіонерка, яка впала у провалля. Експертами доведено – жити у цьому помешканні небезпечно – будинок може завалитися у будь-який день, адже збудований з чималими порушеннями. Відповідальні ж за військове житло запевняють  - проблема надумана, і навіть, якщо й є небезпека, то людей відселяти нікуди.

Вісім  родин військових зі Львова просять нові квартири. Їхній будинок зведений усього 10 років  тому -  на замовлення Міноборони - вже  падає.


Будинок на балансі квартирно-експлуатаційного відділу міністерства.  Там кажуть – 10 років для будинку це не так вже й багато, а значить жити у ньому можна. Тим більше, що за їхніми даними аварійною є тільки одна квартира, інші можуть обійтися капітальним ремонтом.  Щодо цього є відповідний висновок експертизи.


Експертизу замовляли самі військові, але при цьому попросили перевірити лише одну квартиру. Власне саме тому у документах і значиться, що аварійна лише вона. Та є одне але: у висновку комісії сказано – небезпечною для проживання є ліва частина ВСЬОГО БУДИНКУ, а не окремої квартири.


М‘якість конструкцій пояснюється просто. Які матеріли - така і якість. А вони, як виявилося, зовсім не ті, які вказувалися у проектній документації.


Чому за документами будинок зведено із цегли, а фактично  із ДСП - у  Міноборони не знають. Кажуть – вони  не будували, а лише взяли на баланс.


Коли фанерним будинком зацікавилися журналісти, військові одразу згадали, що переселити людей таки є куди.


Після приїзду знімальної групи проблема одразу змінила свої масштаби. З біди восьми родин військових вона перетворилася на більмо на оці усього міністерства. Адже хтось таки вкрав сотні тисяч гривень, коли замість цегли використав при будівництві фанеру. Більш того, чиновники у міністерстві закрили на це очі. Тож справа запахла криміналом.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

На Львівщині 8 сімей військових найближчим часом можуть опинитися під землею

 

EXMO affiliate program