На Львівщині жінка в масці задушила й пограбувала пенсіонерку

14 апреля 2011 г. в 14:00

І убивство сусідки на Львівщині. Аби розжитися на чужі гроші, молода жінка з маскою на обличчі пішла до пенсіонерки. Вдерлася до будинку серед ночі.

Проте, господиня впізнала нападницю, і поплатилася за це життям.

Про смерть пенсіонерки односельці дізналися від її родичів. Уранці онука прийшла навідати бабусю. Коли побачила її в калюжі крові й відчула запах газу - одразу викликала правоохоронців. Уже за добу вони затримали підозрювану - сусідку старенької. У відділку вона в усьому зізналася й детально розповіла про страшний злочин. Жінці терміново потрібні були гроші, щоб повернути борг. Тож вирішила пограбувати. А щоб пенсіонерка її не впізнала, взяла маску. Коли постукала у двері, бабуся відчинила. Тоді сусідка накинулася на господиню й почала вимагати гроші. Проте старенька зірвала з обличчя нападниці маску.

Люба, затримана:


- Вона була жива, і сильно кричала. І взяла звідси шнурок. Отак во замотала на шию, і затягнула.

Задушивши жертву, жінка знайшла в хаті 2 тисячі гривень. Потім намислила висадити в повітря будинок, аби знищити сліди злочину.

Іван Волошин, перший заступник керівника Самбірського МРВ міліції:

- Жінка відкрила газову плитку, і пізніше ще в кімнаті включила газ в пічці, і біля порога взяла газету і підпалила її. Але в зв'язку з тим, що газета швидко згоріла, а газ пішов у пічку, в димохід, пожежі не відбулось. І після цього вона скрилась.

Скривавлений одяг злочинниця викинула у ставок за селом. Уранці погасила борги й поїхала в сусіднє місто. Там увесь день розважалася з друзями, аж поки її не затримали правоохоронці. Вже під час слідства міліціянти з'ясували: бабуся була не першою жертвою грабіжниці. Кількома днями раніше вона навідалася до іншої пенсіонерки. Утім, та одразу віддала всі свої заощадження. А в міліцію не заявила.

Василь Кулик, керівник Самбірського МРВ міліції:

- Вона тільки йшла до пенсіонерів і до тих, які проживають одні в будинку. Захисту ні від кого вони не будуть мати. Вона обирала слабких людей похилого віку.

Донька вбитої пенсіонерки досі не йме віри, що їхня сусідка, мати чотирьох дітей, шанована в селі жінка, зважилася на таке звірство. Затриманій тепер загрожує ув'язнення на чималий термін.

Уляна Сенько, Юрій Котоус.

 

Джерело: НТН

 

На Львівщині жінка в масці задушила й пограбувала пенсіонерку

EXMO affiliate program