На Миколаївщині дошкільнята вчили дорослих водіїв та пішоходів правилам дорожнього руху

14 сентября 2011 г. в 18:02

Акцію ініціювала обласна державтоінспекція  з профілактичною метою. Аби нагадати всім учасникам дорожнього руху, що розпочався новий навчальний рік, кількість дітей на дорогах збільшилась і не всі з них дотримуються правил. Тож – водії мають підвищити пильність та увагу за кермом.

15.jpg

 

70 дітей постраждало, один учень – загинув, і це лише з початку цього року – така статистика ДТП в Миколаївській області. Щоб подібних ситуацій було менше, інспектори проводять спеціальні рейди, до яких долучають дошкільнят.


Ольга Новохатська – інспектор профілактичної роботи УДАІ УМВС України в Миколаївській області:
За лето они забыли ПДД. И вот с 1 сентября в области произошло 3 ДТП с участием детей, два из которых это именно – по вине детей. В этих ДТП 3-е детей получили травмы.


Дошкільнята – найсумлінніші учасники дорожнього руху, кажуть інспектори, тому саме їм ДАІшники запропонувала  звернутися до дорослих: "Не теряйте нас на дорогах".

Результативність таких акцій за участі дітей доволі висока: малі і самі заучують правила дорожнього руху, і водії дослухаються до них краще, ніж до інспекторів.


Юнона Тьоміна – завідуюча дитсадка:
Это настолько замечательно, когда дети не просто слышат, не просто играют, не просто делают что-то своими руками, а принимают участие в движении. Они придут в сад, расскажут младшим – это была старшая группа. Результативность – 200% - если не больше.


Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

На Миколаївщині дошкільнята вчили дорослих водіїв та пішоходів правилам дорожнього руху

EXMO affiliate program