На Миколаївщини троє молодиків скоїли розбійний напад на ветеранів

31 марта 2011 г. в 15:20

88 – річний Анатолій Микитович та його дружина проживають у одному з селищ Веселинівського району. Незважаючи на пристойний вік, подружжя тримає господарство та користується авторитетом серед односельців.

 

Анатолій Микитович свого часу приймав участь у Другій Світовій війні і, як належить ветерану, мав достойну пенсію та пільги. Присадибне господарство також давало прибутки родині, тому у пристарілого подружжя завжди були гроші. Односельці у скрутну годину звертались за допомогою до пенсіонерів, а ті, у свою чергу, ніколи їм не відмовляли у позичанні грошових коштів. Так тривало кілька років, допоки одного дня не трапилась біда.


Одного вечора подружжя впоралось по господарству та близько до опівночі пішли відпочивати. Анатолій Микитович засипав вугілля до печі і разом з дружиною пішов до спальної кімнати. Через декілька хвилин після того, як старі вмостилися у ліжку, в темній кімнаті з’явилися постаті незнайомців. Один із них, погрожуючи ножем, підійшов до діда та під загрозою розправи, почав вимагати гроші. Дідусь відразу зрозумів, що сперечатися із кремезними чоловіками немає сенсу, тому відразу вказав на місце у шафі де знаходились 5 тисяч гривень.

 

Забравши гроші, нападники не задовольнилися отриманим і почали нишпорити по кутках у пошуках інших цінностей. Зв’язавши руки та ноги потерпілим, чоловіки почали перевертати все у кімнаті. Налякані старі мовчки спостерігали за діями незваних гостей в очікуванні закінчення жахіття, але зловмисники навіть і не збиралися покидати приміщення. Злодії явно шукали щось інше. За кілька хвилин один із нападників знайшов під ліжком зачинений металевий ящик.

 

Відібравши у господаря ключі, він разом із поплічниками впоралися із замком та побачили серед мотлоху золоті прикраси та кругленьку суму грошей. Зрадівши такій «здобичі», нападники наказали старим мовчати та покинули домоволодіння. Погрози зловмисників не вплинули на ветерана війни і він, вивільнившись із недбало зав’язаного скотчу, відразу ж попрямував до телефону про все повідомити міліцію.

 

Але спроби його були марними, розбійники відрізали дріт телефону. Не кваплячись, дружина Анатолія Микитовича пішла до сусідки звідки і зателефонувала до чергової частини райвідділу. Вже за півгодини на місце події прибула cлідчо-оперативна група райвідділу міліції. Оперативники почали відпрацьовувати коло знайомих подружжя, адже за всіма ознаками, злочинці готували розбійний напад за наявною інформацією про місцезнаходження та кількості грошових коштів пенсіонерів. Відпрацювавши коло підозрюваних, у поле зору правоохоронців потрапив 26 – річний місцевий мешканець. Раніше чоловік вже мав проблеми з Законом за аналогічний злочин.

 

Готуючись до розбійного нападу, того вечора він забезпечив собі алібі і під приводом виклику на роботу разом із двома поплічниками здійснив злочинні діяння. Думка про те, що у ветерана є багато грошей вже тривалий час не давала йому спокою. Незважаючи на те, що він мав роботу, дружину та малолітню дитину його не зупинив страх перед тим, що в одну мить він може все втратити. Поправити своє матеріальне становище за рахунок старого діда чоловік вирішив разом із двома спільниками. Один із них був його братом, а інший - товаришем.

 

Всіх об’єднувало одне - жадібність до грошей та борги. Ретельна підготовка до скоєння злочину не дала зловмисникам ніяких гарантій, адже згодом вся «трійця» була затримана працівниками міліції. Здивовані оперативністю та професіоналізмом правоохоронців всі троє почали давати правдиві свідчення.


На даний час затримані знаходяться під вартою та очікують вироку суду. Викрадені гроші чоловіки встигли використати на свої потреби.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

На Миколаївщини троє молодиків скоїли розбійний напад на ветеранів

EXMO affiliate program