На несправжній битві справжня смерть – під час відтворення бою 17 століття загинула людина

5 октября 2011 г. в 10:42

У  Кам'янці-Подільському на  військово-історичному фестивалі загинула людина. Це сталось під час відтворення бою 17 століття, коли яничари відбивали напад московських стрільців.

  skor.jpg

Учасник однієї з батальних сцен, киянин,  перезаряджав макет рушниці, але забув дістати зі ствола шомпол. Шомпол, який лишився в стволі рушниці, пробив чоловіку голову.

Чоловіка оперативно відвезли до реанімації, але врятувати його медики  не змогли.

Дмитро Васильянов, головний лікар Кам'янець-Подільської міської лікарні № 1:
Доставлений в лікарню в стані клінічної смерті. Тривала інтенсивна робота, реанімаційні мєроприємства на протязі 45 хвилин, на превеликий жаль, не призвели до відновлення життєвих важливих функцій організму, тобто дихання, робота серця. Була констатована смерть.

Чоловіка, який зробив роковий постріл, затримали правоохоронці. За даним  фактом порушено  кримінальну справу. Організатори фестивалю кажуть: затриманого знають 10 років, він відповідальний і не вживає спиртного. Зараз стрілок  в ізоляторі тимчасового тримання. Чоловік каже, що нікого не хотів вбивати і те, що сталося, це нещасний випадок. Руслан (затриманий) говорить: особисто із загиблим він знайомим не був, але  добре знав групу, з якою приїхав москвич.

Організатори фестивалю кажуть: загиблий Сергій Удод був спонсором російської групи. Він давно займається реконструкцією, але на фестиваль до Кам’янця приїхав вперше, налагоджувати зв'язки. У Москві в чоловіка лишилися дружина і мала дитина.


Батько померлого, полковник ФСБ у відставці, претензій до організаторів фестивалю не має.  Чартерним рейсом тіло Сергія вже забрали до  Москви. Загиблому було 34 роки.
 
Організатори битви стверджують, правила техніки безпеки порушено не було і попри цей випадок наступного року скасовувати фестиваль не будуть.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

На несправжній битві справжня смерть – під час відтворення бою 17 століття загинула людина

EXMO affiliate program