На Одещині шахрай-комуніст видурив у ветерана війни військові нагороди на 7 тисяч гривень

6 апреля 2011 г. в 12:09

Однак поживитися здобиччю злочинцю не судилось, пройдисвіта видав його запах.

 

 Петру Федоровичу 89. Чоловік – ветеран війни і кавалер багатьох орденів та медалей. Серед найдорожчих – ордени «Слави» та Великої вітчизняної війни. Петро Федорович заслужив їх під час партизанських дій у тилу ворога.

Олександр Берило, начальник Березівського РВ міліції Одещини: Согласно заключению Одесского археологического музея, Орден Славы 2 степени имеет рыночную стоимость в пределах 6 тыс. грн., орден ВОВ – в пределах 200 грн.

Саме на ці нагороди і зазіхнув шахрай, який прийшов у гості до літнього подружжя. Чоловік представився соціальним працівником і заявив, що буцімто лише перереєструє нагороди. Проте замість службового посвідчення експерт показав чомусь посвідчення члена компартії, дійсне на 100 років уперед. Ветеран запідозрив, що це не фахівець, а шахрай.

Петро Коваленко, ветеран ВВВ
: І запах циганський! Ото піт у них такий циганський. І коротка стрижка, у всьому вдітий. Куртка така невнушительна.

Експерт відкрутив нагороди з колодок ветерана та буцімто переписав номери. Все виглядало цілком пристойно, допоки псевдофахівець не пішов. Подружжя з’ясувало, що разом з ним зникли і нагороди, які той оглядав.

Людмила Коваленко, дружина ветерана: Роздався дзвінок. Він руку в карман заложив і встає, каже, я пішов. Я говорю, так бистро, оце і все? А він каже, в мене багато сильно роботи, багато ще обходити. І він вийшов, а цей підходить і каже, а де ж мої ордена?!


Правоохоронці врахували, як має пахнути аферист і за півгодини того затримали. Ним виявився чоловік, вже судимий раніше за шахрайство з чужими нагородами. Після звільнення пройдисвіт повернувся до звичного промислу, проте знову зазнав фіаско. На одеського комбінатора чекають нові роки ув’язнення, а подружжя щиро дякує співробітникам міліції. Адже правоохоронці єдиний захист від усілякого роду шахраїв та псевдоекспертів.

 Петро Коваленко, ветеран ВВВ: Я їм благодарю! Велике-велике їм спасибі! Дай Боже, щоб вам так везло! Щоб вас не ругали, тільки хвалили!

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

На Одещині шахрай-комуніст видурив у ветерана війни військові нагороди на 7 тисяч гривень

 

EXMO affiliate program