На Одещині судять лікаря-акушера, чия робота призвела до смерті молодої матері та її сина

27 октября 2011 г. в 16:20

Слухання тривають за зачиненими дверима, оскільки обвинувачений сам попросив не пускати до зали журналістів. 

sud.jpg

 

Ця історія почалася більше двох років тому – за один день звичайна сільська сім’я одночасно втратила і дочку, і онука.


Мати і вітчим породіллі розказують – кілька годин у лікарні їх відверто дурили, говорили, що з дочкою та онуком усе гаразд. Як пізніше встановила експертиза – через халатність медиків тридцятирічна Юля померла від кровотечі, а її син задихнувся в утробі, так і не народившись. Матір і дитину поховали в одній могилі. 


Людям ніхто нічого не став пояснювати . Щоб довести справу до суду, у батьків пішло більше двох років. Щомісяця вони їздили з Одеси до Києва. Оббивали пороги  Генеральної прокуратури, МВС та Міністерства охорони здоров’я. 


Зрештою людей почули - до лікарні приїхала столична комісія, вона встановила – у смерті матері та  дитини таки винен лікар-акушер.


А потім взагалі виявилося, що  подібні смерті в цьому пологовому будинку трапляються вже не вперше. 


Зараз медика судять, його вже звільнили з районної лікарні і на даний момент  він працює в одній із приватних клінік Одеси. Але у самій лікарні не захотіли розповідати ні про акушера, ні про смерть молодої матері. Воно й зрозуміло чого. Якби на проблемного медика звернули увагу раніше - такої кількості смертей вдалось би уникнути.


Розгляд судової справи тільки розпочався, швидше за все, кажуть батьки померлої породіллі, процес затягнеться не на один місяць. Бо надто багато до чорного акушера запитань.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

На Одещині судять лікаря-акушера, чия робота призвела до смерті молодої матері та її сина

EXMO affiliate program