На Полтавщині 16-річна школярка зрешетила ножем свою суперницю

24 мая 2011 г. в 12:20

Від трагічної розв'язки дівочої «разбірки» відділяли лише сантиметри: тільки одна із шести ран, завданих 19-літній Уляні, виявилася проникаючою і, на щастя для обох, такою, що не представляє загрози для її життя.

 

Довго шукати месницю не довелося. Вона сама з'явилася на порозі Миргородського міськвідділу, ледве автомобіль слідчо-оперативної групи перетнув лінію автомайданчику. Дівчина без вагань зізналася у скоєнні злочину і передала черговому офіцерові ніж зі слідами крові.


До прийняття доленосного рішення 16-річну Ганну (ім'я змінено) спонукав водій «Таксі», який пізно ввечері підвозив дівчину разом з її парубком до будинку потерпілої.


– Я привіз їх на адресу і залишився чекати біля іншого під'їзду, – згадує таксист. – Через деякий час, коли вони сіли в машину, я почув, як вона спитала хлопця «куди подіти ніж»?


Дізнавшись про те, що його клієнтка «трішки порізала» дівчину, водій переконав відчайдух, посилаючись на невідворотність покарання, не вдаватися до втечі, а прийти в міліцію і чесно зізнатися у скоєному. Олексій (ім'я змінено) був настільки переконливим у своїх роз'ясненнях, що пасажири навіть не помітили, як машина під'їхала до Миргородського міськвідділу.
 
Вивчивши свідчення підозрюваної, потерпілої та очевидців події, правоохоронці з’ясували, що «розмова» відбулася на вулиці, біля приватного будинку Уляни, успадкованого від покійної бабусі, в присутності її 18-літньої квартирантки Ольги і 19-річного хлопця неповнолітньої дівчини. Спочатку Ганна та Уляна лаялися, потім несподівано перейшли на повний контакт: зав'язалася запекла бійка, в процесі якої Ганна кухонним ножем, прихопленим з дому, ударила суперницю кілька разів в спину. Поранена, але фізично дужча за худеньку дівчинку-підлітка Уляна повалила нападницю на землю і, здавивши власною вагою, вибила ніж з руки. Побачивши такий поворот подій, Віктор скинув потерпілу з подруги, а потім вони разом ушилися з місця події на таксі.


Опинившись у лікарні з множинними коло-різаними ранами, Уляна, згадуючи обставини сварки, не втрачає оптимізму!


– Хто його знає, чому так вийшло! Слово за слово і понеслося. Вона спокійна дівчинка і я теж, поки мене не чіпатимеш. Якщо мене намагаються ударити, я не б'ю – я скручую і кидаю через коліно… Я ж колишня дзюдоїстка, – пояснює свою принципову позицію Уляна. – Вона зажадала повернути свій старий мобільник, який мені дав у користування її батько. Мій не працює, а вона своїм все одно не користується, тож я не віддала! Не ти мені телефон давала, не тобі його і забирати, сказала я їй! Словом, не поділили… В результаті: вона – в міліцію, а я – в лікарню!


Фізична перевага старшої дівчини і набуті навики рукопашного бою зіграли важливу роль у відносно благополучному завершенні конфлікту.


– Я і не зрозуміла, що це був ніж. Щоправда я хильнула зайвого! – відзначає потерпіла і сміється, немов не розуміючи, що могла загинути. – Мені здалося, що вона ударила мене в спину кулаком.


Від версії потерпілої суттєво відрізняється пояснення причин непорозуміння, надане її квартиранткою. Ольга стверджує, що спочатку, до бійки, чула, як Ганна по телефону погрожувала Уляні розправою.
– Вона кричала в трубку «я тебе вб'ю»! – розповідає Ольга про телефонну розмову, яка відбулася між дівчатами. – Звинувачувала Уляну в тому, що вона спить з її батьком!


Ольга упевнена, що саме ця обставина вплинула на розвиток конфліктної ситуації. Які мотиви насправді підштовхнули неповнолітню дівчину до скоєння злочину, на даний час з'ясовує міліція. Слід зазначити, що іронічне ставлення потерпілої до цієї історії не звільнить підозрювану від небажаних наслідків юридичної відповідальності.


Сергій Панченко, слідчий Миргородського міського відділу міліції, повідомив , що за фактом спричинення тяжких тілесних ушкоджень відносно неповнолітньої порушено кримінальну справу.


Наразі дівчину поставлено на профілактичний облік сектору кримінальної міліції у справах дітей, говорить Сергій Панченко. Ганну попереджено про обов'язок прибувати на реєстрацію, а також дотримуватися письмового зобов'язання не покидати місця постійного мешкання без дозволу слідчого до розгляду справи у суді.

image001.jpg

 image002.jpg


Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

На Полтавщині 16-річна школярка зрешетила ножем свою суперницю

 

 

EXMO affiliate program