На Полтавщині бантик на мотузці допоміг затримати жорстокого вбивцю

1 июня 2012 г. в 15:59

У власному будинку знайшли пенсіонерку із зашморгом на шиї.

За висновком судмедексперта, це було не самогубство, адже загибла не могла самостійно зав’язати петлю на бантик. Слідчі з’ясували, що крутити схожі вузли у селі може тільки одна людина.


За словами сусідів, двері до будинку сусідки цілий день були відкриті, а сама хазяйка не виходила на вулицю. Люди запідозрили лихе і викликали правоохоронців. В оселі все було перекинуто догори дриґом, а господарку знайшли на підлозі із мотузкою на шиї. За висновком судмедексперта, це було не самогубство.


Слідчі встановили, що з помешкання зникли гроші. Міліціонери опитали односельців, кого б ті могли підозрювати у злочині, однак відповідь не знайшли. Загибла була інвалідом, їй виповнилось 45 і ворогів не мала.


На слід убивці допомогла вийти порожня пляшка горілки, яку знайшли на подвір’ї загиблої. Відбитки пальців на ній були в базі даних і належали місцевому раніше судимому чоловіку. Слідчі з’ясували, що рецидивіст мав дивне захоплення – любив в’язати петлі.


Чоловіка затримали і спростувати відбитки своїх пальців у чужій оселі той не зміг. За словами рецидивіста, він дізнався, що жінка отримала пенсію і  прийшов позичити грошей на випивку. Однак хазяйка відмовилась, після чого кримінальник розлютився і задушив її. Його здобиччю стали 100 грн.


За вбивство з користі рецидивісту світить довічне позбавлення волі. Односельці загиблої кажуть – попри будь-яке покарання життя людині все одно не повернеш. Гарантії, що після інвалідів злочинці не прийдуть до здорових людей, ніхто дати не може.

EXMO affiliate program