На Полтавщині двоє грузинів налагодили виробництво копченого сиру

15 июня 2011 г. в 13:26

Бринзу коптили хімічними сполуками, а першими дегустаторами були мухи.

 

Молоко для сироварів постачало все село. Грузини платили за нього значно дорожче, ніж держава, тож люди лише раділи такій співпраці. Винахідники зізнались, що голівку сиру до доводили готовності лише за добу. Її просто коптили за допомогою хімічних реактивів.

Сергій Терела, начальник Кобеляцького РВ міліції:

Продукція виготовлялась в антисанітарних умовах. Посуд і засоби для виготовлення цього сиру були в брудному стані. Коптився даний сир за допомогою хімічних речовин «рідкого диму».

Неодмінними супутниками делікатесу були хмари мух та грибок. У підприємців знайшли майже сотню сирних паляниць, вкритих цвіллю. Господарі зізнались, що грибок просто обчищали, після чого продукція надходила у продаж. Головними ринками збуту були Полтава та Дніпропетровськ. Кіло такої отрути продавали за 40 гривень. Денна виручка складала 500 гривень на кожного.

Проти іноземців відкрили кримінальну справу за порушення господарської діяльності. Щоб не допустити повтору масових харчових отруєнь, які останнім часом спіткали Маріуполь, Київ та Житомир, сироварам наказали знищити продукцію на місці. Хай скажуть спасибі, що хоч не примусили з’їсти.

Роман Сухомлин, старший інспектор відділу ветеринарної медицини:

Дана продукція виготовлена із молока невідомого походження. Не виключається можливість того, що молоко від ВІЛ-позитивних, а саме лейкозних корів та які хворі на приховані форми маститу.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

На Полтавщині двоє грузинів налагодили виробництво копченого сиру

EXMO affiliate program