На Рівненщині податкова міліція викрила підпільний цех з переробки риби

29 марта 2011 г. в 21:00

В ході оперативно-розшукових заходів в рамках операції «Щит» податкові міліціонери Рівненської області разом з митниками виявили підпільний цех з переробки рибної сировини.

 

Знаходився він в підвалі звичайного приватного будинку у м. Рівне. Під час огляду правоохоронці виявили більше півтони свіжомороженої риби іноземного виробництва та понад двісті кілограм свіжомороженого м’яса птиці.

 

В сусідній кімнаті вже готувалася до продажу інша партія риби. В бочках вона проходила процес засолки, а поруч стояли відра, в які її мали фасувати.


На момент перевірки будь-яких дозвільних документів на провадження господарської діяльності та походження продукції у власників підвалу не виявилось. А це вже є підставою для вилучення товарно-матеріальних цінностей.


Слід зауважити, що підвал був обладнаний великими промисловими холодильними камерами, де зберігалася продукція. Інша частина приміщення, де відбувався процес переробки сировини ніяк не міг відповідати уявленню звичайного покупця риби про цех харчової промисловості.

 

Стіни без штукатурки, підлоги немає, навіть з освітлення була лише одна лампочка на подовжувачі. Найбільше кидалося в очі – це відсутність вентиляції та витяжки. Тому, якщо в холодну зимову пору змиритися з санітарним станом цього цеху, ще можна, то що тут відбувається в спекотне літо, якої якості продукти звідси потрапляють до споживача, і чим доводиться дихати мешканцям сусідніх будинків, можна лише здогадуватись.

 

Як і очікувалось, дозвільних документів від ветеринарів та інших відповідних органів тут також не було. Працівники податкової міліції інформацію про викритий цех передали у ці інстанції. На даний час перевіркою діяльності цього цеху займається ветеринарна служба.

 

На Рівненщині податкова міліція викрила підпільний цех з переробки риби

EXMO affiliate program