На Сумщині пенсіонерка віддала понад тисячу гривень шахраю, якого навіть не бачила в очі

27 октября 2011 г. в 14:50

 Жінка по телефону сплутала шарлатана зі своїм сином. Таких випадків в області із початку осені сталося вже понад сотню. 

 den3.jpg
70-річна жінка  останні кілька днів засинає лише зі снодійним. Пенсіонерка віддала понад тисячу гривень людині, яку навіть не бачила в обличчя. На мобільний телефон жінці передзвонив чоловік, який назвався її сином і повідомив, що потрапив у аварію. Абоненту буцімто терміново були потрібні гроші, тому він запропонував перерахувати їх йому на баланс телефону.

Пенсіонерка справно поповнила рахунок і з полегшенням зітхнула. Однак розплата спіткала жінку вже за кілька годин. Бажаючи дізнатись, чим закінчилась аварія , вона передзвонила дружині сина і зрозуміла, що її пошили в дурні.

Правоохоронці відзначають – телефонні афери це новий вид злочинів. Гроші, які пройдисвіти видурюють у громадян, в одного з вітчизняних операторів мобільного зв’язку можна зняти з мобільного рахунку та перевести в готівку. Шарлатани наживаються на цій процедурою сповна. Щоб протидіяти телефонним шахраям, правоохоронці радять нічого не платити невідомому кому, а негайно звертатися до міліції.

Ельвіра Біганова, речниця міліції Сумщини:
Якщо вам телефонують люди і представляються співробітниками мобільної компанії, що проводять акції, родичем, знайомим чи навіть представником правоохоронних органів, не кваптеся виконувати їх вимоги. Заспокойтесь і перевірте почуту інформацію. Якщо ж ви підозрюєте, що вас намагаються ошукати, негайно повідомляйте про це  правоохоронні органи за телефоном 102.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

На Сумщині пенсіонерка віддала понад тисячу гривень шахраю, якого навіть не бачила в очі

EXMO affiliate program