На Сумщині розшукують депутата Охтирської міської ради Сергія Ботка

21 июня 2012 г. в 17:01

Чоловіка звинувачують у заподіянні збитків державі на майже півтора мільйона гривень

Прикриваючись мандатом, народний обранець організував злочинну організацію, яка крала нафту з трубопроводів Сумської та сусідніх областей.

За словами правоохоронців, конспірація злочинів організації була на найвищому рівні. Щоб не викликати підозр, учасників оборудки на злочини привозила машина швидкої допомоги. Вантажні машини, в яких перевозилась крадена нафта, були обладнані потаємними схованками. Самі ж сховища, де зберігалось чорне золото, були сховані далеко в області.

До злочинної організації входило 16-ро чоловік. Щоб робота йшла без нарікань, депутат залучив до крадіжок спеціаліста із бурильних робіт. Той працював у нафтогазовій компанії і чудово знав, де слід вчиняти несанкціоновані врізки і як уникати важких наслідків. Щоб інші учасники групи тримали язика за зубами, Ботко щедро їм платив.

Щоб не допустити витоку інформації, до керівництва злочинної організації Сергій Ботко допустив лише найближчих друзів та родичів, зокрема племінника. За допомогою своїх зв’язків депутат знайшов покупців і продавав нафту задешево. Одна тонна обходилась трохи більше 7-ми тисяч гривень.

За вчинення крадіжки в особливо великих розмірах та створення злочинної групи депутату-організатору та іншим учасникам оборудки світить 12 років ув’язнення із конфіскацією майна. Станом на сьогодні Сергій Ботко та ще 4-ро членів злочинного угрупування перебувають у розшуку. Усіх, хто може надати інформацію щодо їхнього місця перебування, просять телефонувати за номерами на екрані. Конфіденційність гарантується.

__18.jpg
Телефон на екрані:

(0542) 66-71-69 або 102
EXMO affiliate program