На Сумщині затримали шахрайку, яка обіцяла повторити подвиг бога

24 мая 2011 г. в 15:15

Жінка обіцяла обряд і зцілити важко хворого. Після проведення ритуалу люди справді увірували в диво. Разом із цілителькою у них зникло 5 тисяч гривень. 

 

Леонід Ярошко розповідає – дві циганки прийшли до його будинку  буцімто під приводом купівлі старих телевізорів. Та щойно кармеліти дізнались про хворого сина подружжя, як тему розмови відразу змінили. З їхніх слів, для порятунку слід негайно провести обряд зцілення, інакше на того чекатиме смерть. 

Леонід Ярошко, повірив шахрайці:

У вас буде похорон. Син говорить, є, але вже йде похорон. Але я можу від цього спасти. І в баби, я бачу, сльози потекли од цього. Вона так розстроїлась. Вона підійшла перед іконою «я спасу вашого сина!» і давай молитву читати і кричати на всю хату.

Після закінчення ритуалу циганки змусили подружжя піти на город і вилити воду, на яку вона буцімто вивела порчу. Коли старі повернулись до будинку, то справді повірили в диво. Разом з кармелітами із оселі зникло 5 тисяч гривень господарів.

Валентина Ярошко, повірила шахрайці:

І цю воду треба на городі по вуглах висипати цю воду. І я, дурочка, побігла. І я біжу назад. А їх моль уже змила.

Пошуки шахрайок дали швидкий результат. В районі це був уже не перший випадок псевдоцілительства, тому постаті аферисток були приблизно відомі. Одну з утікачок затримали, іншу оголосили в розшук.

Олександр Ємельяненко, начальник міліції м. Шостка:

Співробітникам міліції прийшлось перевірити не одних раніше засуджених осіб, зробити подвірні перевірки, опитати всіх, хто міг бачити цих осіб. Була встановлена особа циганської національності, яка скоїла даний злочин.

Затриманою виявилась ромка, що вже відбувала покарання за такі самі злочини. Жінка не заперечує, що взяла гроші у господарки, проте шахрайством та крадіжкою це не називає. З її слів, господарка буцімто сама віддала їй гроші.

Шахрайка:

Сколько вы взяли за услугу? – Она сама мне заплатила. У неё было 5 тысяч, она сказала, я не считала. Она мне полторы тысячи дала. Три бумажки по 500. Я ей сказала, вы не жалеете? Говорит, нет. Только чтоб дед не знал, я от деда прячу деньги.


Правоохоронці застерігають усіх глядачів від допомоги псевдоцілителів та інших шаралатанів. Дорослі люди мають пам’ятати, що насправді чудес на світі не буває. І поки ви в це вірите, ваші гроші шахраї не отримають.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

На Сумщині затримали шахрайку, яка обіцяла повторити подвиг бога

 

 

 

EXMO affiliate program