На Тернопільщині двоє молодих хлопців убили пенсіонерку та замаскували інцидент під нещасний випадок

24 мая 2011 г. в 12:49

Літня жінка кілька днів не виходила зі свого будинку і занепокоїла цим сусідів. Коли з оселі заточився трупний запах, люди викликали міліцію.

 

Господарку знайшли на підлозі, і першою версією була природна її смерть, адже жінці виповнилось майже 80 років. Однак огляд небіжчиці і оселі засвідчив, що бабцю задушили , та найголовніше – з будинку зникли гроші.

Валерій Загородній, перший заступник начальника міліції Тернопільщини:

З місця скоєння злочину злочинцями було викрадено біля 8 тис. грн. та 200 доларів США, які зберігала покійна на смерть, а також мобільний телефон.

Окрім відбитків загиблої оперативники знайшли в оселі сліди ще двох людей. На запитання, хто міг вчинити цей злочин, односельці вказали на двох молодих хлопців, які були сусідами небіжчиці. Одному з них 18, іншому виповнилось 20 років.

Валерій Загородній, перший заступник начальника міліції Тернопільщини:

В зв’язку з тим, що покійна допускала в будинок тільки знайомих їй людей, ми вирахували, що двоє таких особи перебувають зараз у Києві.

Оперативники затримали хлопців, коли ті смітили грошима на атракціонах та в ресторанах. Відбитки пальців молодиків збіглися зі слідами на місці злочин. Парубки почали говорити правду.

Злочинець:

Отако-но взяв за голову і туди кинув. Я тримав отако-го руки, щоб вона не вставала.

Хлопці сиділи без роботи, тому для поживи самотня стара сусідка здалася їм легкою жертвою. Парубки ввірвались до будинку та примусили жінку віддати гроші, однак та відмовилась і її задушили подушкою. Щоб приховати злочин, тіло перетягнули та зімітували буцімто природну смерть.

Василь Крайник, начальник Кременецького райвідділу міліції:

Після того як було скоєне вбивство вони цілий день просиділи в квартирі, щоб їх не побачили потерпілі. З квартири вони вийшли в 17 год. Квартиру закрили на замок, ключі забрали зі собою. Доїхали до міста Дубно. Там пересіли в таксі, заплатили 1600 грн. і поїхали в Київ.

За вбивство пенсіонерки молодим волоцюгам загрожує довічне позбавлення волі. Кількість в’язнів, які відбувають по життєве покарання, цього року в Україні може сягнути двох тисяч.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

На Тернопільщині двоє молодих хлопців убили пенсіонерку та замаскували інцидент під нещасний випадок

 

EXMO affiliate program