На Тернопільщині викрили організовану злочинну групу залізничників

21 сентября 2014 г. в 21:08

На Тернопільщині викрили змову залізничників та організованої злочинної групи, які на ходу зливали дизпальне з тепловозів. За місяць непильної роботи подільники клали до кишені по 100 тисяч гривень.


Правоохоронці затримали сімох учасників групи та організатора, усі мешканці області. Під час руху поїзда машиніст в обумовленому місці збавляв швидкість і на ходу приймав 20-метровий шланг з автомобіля подільників. Після цього під’єднував його до паливної системи тепловоза і за один раз зливав до півтонни пального, яке спритники задешево продавали місцевим аграріям. Вже відомо, що співучасниками злочинної схеми були як мінімум три екіпажі локомотивів. Кримінальний промисел злочинці налагодили ще минулого року. Є інформація, що крім затриманих, в оборудці була задіяна значно більша кількість людей, тож їх, а також розмір заподіяних збитків встановлює слідство.

Василь Джиджора, начальник УБОЗ міліції Тернопільщини:

Дана група діяла на протязі тривалого часу, на даний час слідчим управлінням УМВС України в Тернопільській області порушено ряд кримінальних проваджень за ст.191 ч.3 ККУ. На сьогоднішній день проводиться комплекс заходів та слідчих дій по документуванню кожного фігуранта, причетного до даного розкрадання.

EXMO affiliate program