На трасі Київ-Чоп перекинулася фура з токсинами

14 октября 2011 г. в 13:58

На міжнародній трасі Київ-Чоп у селі Дідилів Кам'янка-Бузького району Львівської області перекинулася вантажівка, яка перевозила високотоксичну речовину.

21.jpg
Як повідомила депутат Львівської обласної ради, голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Ірина Сех, аварія сталася близько пізно ввечері 13 жовтня.

"Вантажівка майже в'їхала в житловий будинок, збила електроопору і перекинулася. Внаслідок цього із фури вилилася токсична речовина, за даними фахівців – високотоксичний мононітрохлорбензол, який належить до першого класу небезпеки. Водій вантажівки загинув на місці пригоди", - сказала Сех.

За словами депутата, "на Львівщині сталася аварія, яку можна порівняти за наслідками з аварією в Ожидові".

"Фура перевозила високотоксичні речовини з порушеннями, без дотримання необхідних вимог при перевезенні небезпечних вантажів. Наслідки аварії можуть становити небезпеку для населення. За першими ознаками ми можемо говорити щонайменше про евакуацію людей", - наголосила Сех.

Начальник прес-центру ГУ МНС у Львівській області Павло Василенко підтвердив, що у селі Дідилів вантажний автомобіль потрапив в аварію. Однак, за його словами, "витоку рідини немає. Відчувається різкий запах. На місці події працюють фахівці МНС".

Нагадаємо, у липні 2007 року у Буському районі Львівської області на залізничному перегоні Красне-Броди біля станції Ожидів сталася аварія вантажного потяга. Внаслідок аварії зійшли з колії 15 цистерн із жовтим фосфором, 6 з яких зайнялися.

Під час ліквідації пожежі утворилася хмара з продуктів горіння. У зону ураження потрапили 14 населених пунктів Буського району та окремі території Радехівського і Бродівського районів області.

 

Источник: ТСН

 

На трасі Київ-Чоп перекинулася фура з токсинами

EXMO affiliate program