На Українському селі більше немає чим зайнятися як збирати металобрухт

29 марта 2012 г. в 08:00

Міліція виявила факт існування незаконного пункту прийому чорного металу

Керівництвом МВС і обласного главку особлива увага приділяється незаконній діяльності пунктів прийому металобрухту. З метою виявлення таких фактів постійно проводяться оперативно-профілактичні рейди і відпрацювання обслуговуючої території. Так, днями в с. Миролюбівка Красноармійського району міліція виявила факт існування незаконного пункту прийому чорного металу.


 Про існування цього пункту в бесіді з сільськими жителями дізнався дільничний інспектор красноармійської міліції Аркадій Сопін. Виявляється, організував цей пункт місцевий житель, раніше не судимий, проживаючий із співмешканкою і дитиною. Перебиваючись випадковими заробітками, голова родини таким чином вирішив поліпшити своє фінансове становище. Отримана інформація про існування пункту прийому металобрухту підтвердилася. Документування його незаконної діяльності проводилося в три етапи, після чого суд дав правоохоронцям постанову на огляд домоволодіння сільського "бізнесмена". При проведенні цього заходу дільничні виявили на подвір’ї хазяїна ваги, за допомогою яких зважувався металобрухт, і всілякі металеві вироби. Усі предмети незаконної діяльності, а саме 320 кг металу і ваги, були вилучені і передані на зберігання підприємству, яке законно займається операціями з металобрухтом.


В результаті розгляду протокольної форми досудової підготовки матеріалів за цим фактом сільський житель притягатиметься до карної відповідальності відповідно до ст. 213 ч. 1 КК України - "Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом". Йому загрожує штраф від ста до п'ятисот не оподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи від ста до двохсот годин.

 

Прес-служба Красноармійського МВ ГУМВС України в Донецькій області

EXMO affiliate program