На Вінниччині чоловік загинув, рятуючи гусей

5 декабря 2013 г. в 16:20

59-річний Василь Наумчук втопився на ставку села Ступник Хмільницького району.

 
"Ці люди живуть неподалік ставка, тримають гусей, корову, телицю, - розповідає секретар сільської ради села Кропивна Людмила Любич. - Гуси постійно ходили на ставок. Чоловік побачив, що ставок почав підмерзати, побоявся, що гуси там примерзнуть. Взяв гумовий човен і поплив на середину ставка ганяти гусей. Видно, човен продірявився об лід. Там десь до 2 метрів глибини, Василь сповз з човна і почав сам виходити на берег".

Василь Наумчук за день до смерті відсвяткував своє 59-річчя. Живе у селі разом з дружиною, обоє отримували пенсію: жінка як інвалід, а чоловік як колишній військовослужбовець. Їхня єдина донька живе в Польщі. Кілька років тому вийшла там заміж. Подружжя переїхало в село п'ять років тому, але в селі не прописані, мають квартиру у місті Бердичів.

"Люди побачили Василя серед ставу, але ніхто туди не поліз, боялися замерзнути. Одразу викликали рятувальників. Вони приїхали дуже швидко. Василь ще був на плаву. Рятувальники кидали йому цепа, але чоловік захолонув у воді і не реагував на прохання зловити цеп. Коли рятувальники підпливли до нього, то він вже був мертвий."

Чоловіка поховають у селі Ступник у п'ятницю, 6 грудня. Зараз його тіло забрали на експертизу. Селяни кажуть, що гусей він врятував.


По материалам: gazeta

EXMO affiliate program