На Донеччині водій бойовиків з Горлівки здався українській поліції

11 октября 2018 г. в 23:30

У бахмуті житель Горлівки, який в бойовиків кермував російською військовою технікою і возив саперів, здався поліції і співпрацює зі слідством

Про це повідомляє з посиланням на ГУ НП в Донецькій області.

Повідомляється, що 34-річний горлівчанин розповів правоохоронцям, що з кінця 2016 року перебував у складі НЗФ. До терористів найманець прийшов у пошуках заробітку.

"Після декількох місяців навчання новобранцю видали автомат та екіпірували. Він був призначений на посаду водія взводу саперів. В обов'язки бойовика входило обслуговування бойової машини та доставка військовослужбовців на передові позиції в околицях Горлівки", - йдеться у повідомленні.

За його словами, військові "Урали" були привезені з Росії, а сапери мінували і лісопосадки, і поля з зерном.

"У складі його підрозділу біло з десяток бойовиків, які служили з 2014 року, решта особового складу постійно змінювалася через "текучку". Згодом найманець покинув лави терористів", - повідомляють у поіліції.

Чоловік виїхав на Росію, де змінив декілька місць роботи, але потім вирішив розпочати нове життя на території, підконтрольній Україні.

Нині він дає свідчення і співпрацює зі слідством. Поліцейські перевіряють діяльність колишнього бойовика у складі військ терористичної організації "ДНР".

"Щоб розпочати мирне життя, колишній учасник незаконних збройних формувань приїхав до Бахмута та співпрацює зі слідством. Операцію із виводу бойовика з окупованої території провели поліцейські спільно з прикордонниками", - йдеться у повідомленні.

Depo

EXMO affiliate program