На трасі Київ-Одеса громадяни РФ влаштовували шахрайські ДТП

17 ноября 2017 г. в 00:19

Працівники Управління карного розшуку поліції Київщини спільно зі співробітниками інших оперативних підрозділів поліції та бійцями батальйону поліції особливого призначення оперативно затримали групу зловмисників. Чоловіки на авто спочатку імітували дорожньо-транспортну пригоду, а потім із "винуватців" ДТП вимагали грошову компенсацію. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Київській області

"Зловмисниками виявилися четверо чоловіків: 35-річний раніше судимий киянин виступив у ролі організатора злочинної схеми. Троє поплічників, серед яких два громадянина Росії, 34, 36-річного віку та 44-річний житель столиці, були виконавцями.

Встановлено, що упродовж тривалого часу на трасі "Київ-Одеса" група чоловіків скоювала імітовані ДТП. Наразі вони ґрунтовно підозрюються у скоєнні 3-х подібних кримінальних правопорушеннях.

Використовували зловмисники два автомобілі: Audi А-4 з литовською реєстрацією та Audi А-5 за підробленим свідоцтвом про реєстрацію. Однією автівкою вони витісняли потерпілих з проїжджої частини автотраси. Іншим авто - імітували дорожньо-транспортну пригоду. Для імітації звуку удару кидали по автомобілям потерпілих різні предмети: картопля, цукерки, напівпорожні пляшки з-під води, після чого, використовуючи наждачний папір, наносили подряпини на фарбоване покриття автомобіля потерпілого.

У різних випадках скоєних ДТП їх заробіток складав від 11 тисячі гривень до 1 тисячі доларів США",-йдеться у повідомленні

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання. Триває досудове розслідування.

Шановні громадяни, якщо ви стали жертвою такого ДТП, повідомляйте в поліцію на спецлінію "102"

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program