Набуває поширення новий вид видурювання грошей у людей

10 января 2017 г. в 09:03

Страховi агенти дурять українцiв -- беруть грошi за страхування майна, але жодних пiдтверджувальних документiв не залишають, пише газета "Експрес".

Хочете отримати 200 гривень? Це дуже легко. Їдьте в будь-яке село, знайдiть там пенсiонера, скажiть, що держава всiх зобов'язала застрахувати майно, та запропонуйте оформити полiс. Не важливо, який вигляд матиме цей полiс i що саме пропонуватимете застрахувати. Здебiльшого таки отримаєте за це грошi.

Ось, наприклад, як це було в селi Городищенське. До жiнки завiтали двi особи, вiдрекомендувалися працiвниками страхової компанiї "Wona" i запропонували реєстрацiю в Моторному (транспортному) страховому бюро України. На документi, який залишили, так i написали: "реєстрацiя у МТСБУ".

Крiм того, новому клiєнтовi залишили брошуру "Нацiональна програма енергозбереження" з налiпкою. В останнiй вказали данi паспорта власника майна. За це все взяли 200 гривень.

"Страховi агенти менi сказали, що "Оранта" вже не має лiцензiї i всi мої страховi полiси не дiйснi, -- розповiдає Лiлiя Ковальчук. -- А ще казали, що держава зобов'язує громадян страхувати все майно. Мовляв, їхня страхова компанiя надає таку послугу лише за 200 гривень. В iншому випадку менi доведеться платити 1000 гривень. Я повiрила цим байкам. Подумала, що зекономлю. Та згодом зрозумiла, що менi сказали неправду i я заплатила невiдомо за що".

Ошукана жiнка вирiшила повернути грошi й зателефонувала за вказаним номером телефону начебто у страхову компанiю "Wona". Там пiдтвердили, що саме їхнi працiвницi навiдувалися в село Городищенське i що все зi страхуванням гаразд.

"Та пiсля цього я зайшла на сайт МТСБУ. Й зрозумiла, що ця структура до нерухомого майна жодного стосунку не має, -- розповiдає Лiлiя Ковальчук. -- Крiм того, прочитала, що ПрАТ СК "ВОНА" 23 квiтня 2015 року була позбавлена членства в МТСБУ через заборгованiсть до фондiв МТСБУ (страховiй компанiї також, вiдповiдно до розпорядження Нацкомфiнпослуг вiд 19 травня 2015 року №1037, анулювали лiцензiю, яка дозволяла страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобiв). Саме тодi я зрозумiла, що мене ошукали. А пiсля того, як подивилася на папiрцi, якi менi залишили страховi агенти, то остаточно в цьому переконалася. Адже в цих документах нiде не було вказано назви фiрми "Wona".

Страховi агенти навiдалися до мешканцiв i сусiднiх населених пунктiв. Здебiльшого до пенсiонерiв. Проте нiхто з них так i зрозумiв, за що платили та що страхували.

EXMO affiliate program