Начальник смены из Конго руководит донбасскими шахтерами

10 мая 2011 г. в 13:30

Ховався від війни та приїхав на Донбас. У Донецькій шахті працює темношкірий гірник, який у 90-х залишився в Україні через безлади у себе на Батьківщині - у Конго.

 

За ці роки шахтар став займати керівну посаду на підприємстві, обзавівся сім’єю та мріє отримати українське громадянство.


На шахті в Донецьку працює незвичний для України шахтар – це громадЯнин Конго Етьєн КамаландУа. Серед гірників він виглядає наче біла ворона.


До України Етьєн приїхав ще в 90-х роках, вчитися на шахтобудівельника. В цей час у Конго почалася війна і іноземець вирішив додому не повертатися. Говорить – коли вперше прийшов на шахту (проситися на роботу) керівництво і вагалося, і дивувалося.


На шахті Етьєн вже дослужився  до помічника начальника зміни. Темношкірий гірник каже -  працювати на кілометровій глибині тяжко, але ще тяжче  – знайти спільну мову з підлеглими.
Колеги ніколи не називають  Етьєна на ім’я – вони кличуть його по-своєму: Максимом, Петровичем або Черномирдіним.


Темношкірий шахтар не одружений, але дитина у нього є. Сабрині вже 10 років, чоловік виховує її сам і каже – заради дочки навчився варити борщ, пекти пиріжки і навіть солити сало.


Виїжджати з України найближчим часом Етьєн не планує, в нього зовсім інші мрії – шахтар хоче одружитися і, окрім Сабрини, виховати ще 2 дітей. Каже – якщо раніше планував поїхати з України, то тепер остаточно вирішив – залишиться тут назавжди.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Начальник смены из Конго руководит донбасскими шахтерами

EXMO affiliate program