"Нафтогазу" списали майже 15 мільярдів боргів

23 сентября 2011 г. в 13:32

НАК "Нафтогазу України" була списана податкова розстрочка на суму 14,58 мільярда гривень, дискусійною доки залишається сума в 2,5 мільярда гривень по "Укргазвидобуванню".

25.jpg

Про це повідомило джерело видання Комерсант-Україна у Державній податковій службі.


"По НАК ми навіть ці суми не враховуємо в податковому боргу, оскільки це політичне питання",- розповіло джерело.


Як мовиться в звіті Рахункової палати про наповнення прибуткової частини бюджету в I півріччі, податковий борг НАК "Нафтогаз України" за підсумками I півріччя досяг 3,4 мільярда гривень, а сума розстрочених зобов'язань перед держбюджетом виросла з 232 мільйонів гривень до 14,58 мільярдів гривень.


Згідно зі звітом, з початку року податкові розстрочки виросли на 15,3 мільярда гривень, до 21,9 мільярдів гривень. Крім того, контролери встановили, що перевиконання загального фонду на 0,5 мільярда гривень, або на 0,4% від плану (120,9 мільярда гривень), було забезпечено за рахунок податкових переплат.


За півроку було наперед перераховано податків на 2,4 мільярда гривень, що збільшило борг податківців перед бізнесом до 17,35 мільярдів гривень. Цим чинником пояснюється значний ріст відрахувань по податку на прибуток - план перевиконаний на 1,4 мільярда гривень.


Податковий борг з початку року скоротився на 1,4 мільярда гривень до 19 мільярдів гривень, говориться в звіті. У структурі заборгованості лише 8% підприємств економічно активні, інші мають статус безнадійних боржників або знаходяться в стані банкрутства або судових розглядів, повідомило джерело видання.


Нагадаємо, 2 вересня прем'єр-міністр Микола Азаров відмітив, що "Нафтогаз" буде ліквідований в результаті реформування, у зв'язку з чим необхідно буде переглянути усі існуючі угоди компанії, у тому числі і з Росією.

 

"Нафтогазу" списали майже 15 мільярдів боргів

EXMO affiliate program