Нардеп розповів, проти якого закону виступає «прокурорсько-суддівська мафія» (Відео)

19 сентября 2017 г. в 15:25

Прокурори і судді роблять все, щоб у Верховній Раді не розглядався »Закон останньої надії».

Про це заявив народний депутат України Віктор Чумак.

«Є проект закону № 2033а, він називається «Закон останньої надії». Він стосується можливості перегляду справ засуджених на довічне ув’язнення у зв’язку з їхнім катуванням при попередньому слідстві. Він не випускає нікого з тюрми, він дає можливість вводити процедуру перегляду справ в судовому порядку. Цей закон підписали дуже багато представників із різних фракцій, і мій підпис є. Цей закон був прийнятий у першому читанні, але до другого читання він ніяк не може потрапити. А знаєте чому? Тому що генеральним прокурором став Юрій Луценко. І якщо буде доведена хоч одна справа про те, що всі покази, всі докази у справі вибивалися катуванням, або фальшуванням доказів, то садити треба прокурорів. Тому зараз прокурори і судді лобіюють про те, щоб цей закон не розглядався. От вам дуже простий приклад», – пояснив нардеп.

Віталій Чумак наголосив, що на відміну від інших країн де у випадку недемократичних реформ, громадяни виходять на вулиці і протестують, у нашій країні всі реформи відбуваються тихо, не залучаючи громадськість. І таким чином приймаються будь-які закони і немає ніякого протесту громадян.

«Нічого не буде відбуватися. Справа тому, що я виступав перед громадинами Миколаєва, Херсона, Одеси. Я їм розказував про те, що відбувається зараз розгляд таких-то проектів законів. Я просто їм казав, от дивіться, коли в Румунії була спроба прийняти відповідні закони, які давали б можливість вийти з тюрми їхнім корупціонерам народ Румунії вийшов просто на вулицю, не дав це зробити. Коли в Польщі прийняли зміни, які регулюють судову систему в тому числі і через конституційний суд і було сказано, що це загроза польській демократії, поляки вийшли на вулиці і Дуда не підписав три з п’яти законів. І ситуація така, що у нас все проходить настільки тихо, настільки спокійно, що це не реформа, а узурпація. Просто узурпація названа реформою. І ніхто не говорить про це. Про це треба кричати», – певен гість програми.

zik.ua

EXMO affiliate program