"Народний суд Новоросії" виніс перший смертний вирок

31 октября 2014 г. в 09:04

Командир бригади бойовиків "Привид" Олексій Мозговий оприлюднив у "ВКонтакті" відео першого "народного суду Новоросії", в ході якого невідомого чоловіка засудили до розстрілу.


У ролику видно, як чоловіка заводять в будівлю, де проходить "народний суд". У президії суду перебуває сам Мозговий. Один з терористів зачитує постанову: "Засудити Ананьєва Ігоря Володимировича, 1977 року народження, до вищої міри покарання – розстрілу".

Люди, що знаходяться в залі, як у військовому, так і в цивільному одязі, голосують за це рішення підняттям руки. Наступний кадр – обвинувачений плаче, стоячи на колінах.

Злочин, в якому звинувачувався Ананьєв, не називається. Чи приведено вирок у виконання, невідомо.

Наступна справа "народного суду", судячи з відео, – про згвалтування. Про вирок по цьому процесу в ролику інформації немає.

"Через деякий час ви зможете побачити повну версію народного суду", – йдеться в повідомленні на сторінці Мозгового в соцмережі .

В липні повідомлялося, що терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) розстрілював соратників на підставі указу Президії Верховної ради СРСР від 22 червня 1941 року "Про воєнний стан".

 

По материалам: newsru

EXMO affiliate program