Навіть Савченко безсила: Жемчугов назвав єдиний важіль тиску Росії на Україну

26 марта 2017 г. в 00:50

Герой України Володимир Жемчугов вважає, що у Росії залишився єдиний важіль тиску на Україну – заручники.

Така думка прозвучала в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами, донедавна важелів впливу на Україну було два.

"На сьогодні я бачу лише два важелі впливу Росії на Україну. Перше – військовополонені, заручники; друге – вугілля та електроенергія з окупованих територій. На сьогоднішній день, нарешті, оголосили блокаду, вугілля та електроенергія нам більше не потрібні. Залишається єдине питання – наші заручники", – зазначив Жемчугов.

На його думку, Росія робитиме все для того, щоб заручники України залишилися на окупованих територіях.

"Я вважаю, що Росія буде всіляко, під будь-яким приводом йти від цього, робити все, щоб заручники залишалися на території "ЛНР", "ДНР". Ніхто з боку Росії не збирається виконувати Мінські угоди. Для України вони – не вирішення питання, а нав'язаний головний біль, щоб ми самі в своїх проблемах борсалися. Навіть якби Україна пішла на всі умови, навіть якби раптом знайшла всі ці близько 900 осіб (половини з яких немає, вони придумані) і привезла їх на кордон, будуть придумані проблеми та обміну не буде", – переконаний він.

Він зазначив, що триступеневий план, який запропонувала народний депутата Надія Савченко, теж не допомагає вирішити це питання.

"Я вважаю, що, по-перше, вона ще нічого не робить, вона ще нікого не звільнила. Єдине – вона відвезла листи, зняла на відео, передала посилки. Добре. Наступного дня після її повернення на сайті "ДНР" Захарченко оголосив, що триступеневий план, який запропонувала Надія Савченко, щодо обміну військовополоненими є неприйнятним. Вона щось ще пропонувала? Я не знаю про ще якісь плани", – зазначив Жемчугов.

Нагадаємо, Володимир Жемчугов – колишній полонений. Він був поневолений після того, як підірвався на розтяжці. Вибухом йому травмувало очі і відірвало руки. Бойовики звинувачували Володимира в диверсійної діяльності і не хотіли міняти, незважаючи на тяжкий стан здоров'я. Зрештою, його обмін відбувся у 2016 році за формулою "два на чотири".

Обозреватель

Гордость не звенит в карманах: москвичи послали Путина с Крымом

EXMO affiliate program