Навколо світу за 2,5 роки – із Севастополя цими днями у тривалу подорож пішла яхта Скорпіус

27 сентября 2011 г. в 11:10

У планах її екіпажу – дістатися Арктики і тричі обійти Антарктиду – це буде світовий рекорд. Але головне, кажуть моряки, дістатися 77-го градусу Південної Широти – це місце розташування американської станції і жоден вітрильник туди ще не доходив.

6.jpg

 

І хоч яхта іде під мальтійським прапором, екіпаж її слов’янський – 4 українців і  стільки ж росіян. 

 

До цієї експедиції команда готувалася 9 місяців. Моряки  встановили на борту яхти  автопілот і сучасний радар, кондиціонер (який увімкнуть на екваторі, коли буде спекотно) і піч (яка грітиме їх на підході до Арктики та Антарктиди).


Продуктів, які узяв із собою екіпаж, вистачить на 4 місяці експедиції, а потім команда поповнить запаси в якомусь порту. Провіант – це згущене молоко, гречка, кримський виноград, трохи вина і 50 кіло стратегічного для українців продукту -  сала. Його команда планує не докуповувати, а розтягти на всі 2,5 роки експедиції.


Обшивка яхти на стільки міцна, що витримає уламки льодовиків, каже помічник капітана. Коли ж у парусника не буде попутного вітру, то моряків виручить двигун.


Загалом яхта пройде 70 тисяч  морських миль – це приблизно як тричі обійти екватор, команда буде займатися екологічними дослідженнями.  

 

Практично весь Севастополь проводжав екіпаж у навколосвітню подорож, люди побажали морякам попутного вітру і сил та здоров‘я для досягнення рекорду.


ОЛЕКСАНДРА СЕЛИГЕНЕНКО – КОРЕСПОНДЕНТКА НАДЗВИЧАЙНИХ НОВИН:

«Яхта «Скорпіус» пішла з Севастополя до Антарктиди. Екіпаж планує тричі обійти цей континент і з численними рекордами повернутися до України на початку дві тисячі чотирнадцятого року».

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Навколо світу за 2,5 роки – із Севастополя цими днями у тривалу подорож пішла яхта Скорпіус

EXMO affiliate program