Названа дата, коли ЗСУ можуть почати звільняти Донбас

10 декабря 2017 г. в 23:50

Колишній міністр оборони ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркін) вважає, що українська армія незабаром піде на повернення захоплених бойовиками територій Донбасу.

Про це він повідомив в інтерв'ю російському виданню The Insider.

-Я впевнений, що рано чи пізно вони підуть у наступ. Вони до цього постійно готуються. Єдине, що їх стримує від розгрому корпусів, це позиція Росії. Поки вони не готові воювати з російською армією, з збройними силами. Вони не впевнені, що російські війська не заступляться за Донецьк і Луганськ так само, як заступилися за Південну Осетію, - сказав Стрєлков.

Він висловив невпевненість у тому, що Росія в такому разі вирішить "заступитися" за бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

-Українська влада ніколи не була і не буде самостійною. Це фактично маріонетки Сполучених Штатів. І на їх місці я б завдав удар де-небудь напередодні виборів, десь після 2 лютого, коли Трамп введе нові санкції проти Росії, щоб показове наочне поразку корпусів призвело до подальшого загострення внутрішньополітичної кризи Росії, а він наступає, - говорить Гіркін.

Також він припустив, що українські війська розіб'ють основні сили бойовиків "ДНР" і "ЛНР" в перший день боїв.

-Супротивник просто чекає цього моменту, щоб атакувати, це практично 100%. І те, що російські збройні сили, застрягши в Сирії, не готові воювати на Україні, це теж 100%. Я маю на увазі достатньою мірою не готові. Операція може завершитися за 2-3 дні. Донецьк і Луганськ, може, через 2-3 дні не візьмуть, там будуть вуличні бої, але на основних ділянках корпусу будуть розгромлені в перший день. Це означає, що вже в перший день Російської Федерації доведеться приймати рішення, - констатує колишній ватажок бойовиків "ДНР".

socportal.info

EXMO affiliate program