Названо причини загострення боїв на Донбасі

20 мая 2018 г. в 00:57

Ймовірними причинами загострення бойових дій на Донбасі може бути бажання російського керівництва бойовиків змусити Україну виконувати політичну частину Мінських домовленостей, а також візити в регіон західних дипломатів.

Таку думку "Апострофу" озвучили військові експерти.

Олег Стариков пояснив, що ситуація на Донбасі збігається з логікою конфлікту малої інтенсивності, коли в певні моменти ситуація загострюється, а тоді загасає.

"Командування південного військового округу РФ, який керує так званими 1-м і 2-м "армійськими корпусами" [ДНР-ЛНР], що має на меті примусити Україну до виконання політичної частини Мінських угод без виконання угод в частині безпеки" - припустив він.

У той же час Олег Жданов пов'язує загострення на Донбасі з візитом спецпредставника Держдепу США по Україні Курта Волкера і першого заступника глави СММ ОБСЄ Олександра Хуга.

"Загострення пов'язане з візитами Волкера і Хуга на Донбас. Особливо Хуга, адже завдання ОБСЄ – моніторинг ситуації на Донбасі. І тепер ОБСЄ буде доповідати, що там обстріл і загострення. При цьому ОБСЄ акцентує увагу на тому, що ЗСУ не дотримуються своїх зобов'язань щодо режиму тиші та відкривають вогонь. Щоправда, вони не завжди уточнюють, що ми відкриваємо вогонь у відповідь", - зазначив він.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program