Названо серйозні проблеми у Кремля з бойовиками ДНР-ЛНР

11 июня 2018 г. в 00:21

Окупація окремих районів Донбасу коштує Росії занадто дорого, тому Кремль прагне скоротити фінансування місцевої бюджетної сфери і замінити керівництво бойовиків на більш контрольоване.

Про це розповів нардеп і координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

За його словами, точну цифру фінансових витрат на Донбас не назвуть навіть в адміністрації президента РФ.

"Окупація коштує дуже дорого. І саме в цьому контексті Росія шукала якісь варіанти для себе, щоб зменшити цей тягар. Минулого року в кілька етапів відбулося скорочення прямої фінансової допомоги і на сьогодні дійшло до того, що бюджетна сфера починає скорочуватися. Ті ж вчителі й медики отримують відчутно меншу зарплату, ніж їхні колеги на неокупованій частині території", - зазначає Тимчук.

Крім того, як стверджує нардеп, Кремль зробив спробу вплинути на корупцію серед керівництва "ДНР" через скорочення фінансування, проте вона провалилася.

"Росіяни намагалися домогтися, щоб місцеві менше крали, оскільки "керівництво" ДНР все-таки залежить від підтримки населення. Росія йде шляхом скорочення фінансових потоків, каже: "Ви менше крадіть, і тоді все буде добре", але менше красти не стали – просто підлеглі, тобто населення, стали менше їсти. Тому зараз збираються піти іншим шляхом і провести кадрову чистку – поставити не те, щоб менше злодійкуватих, а хоча би більш контрольованих людей з боку Москви для того, щоб ефективніше використовувати ті кошти, які туди входять, як у бездонну бочку", - говорить експерт.

Апостроф

EXMO affiliate program