Невдалий стрибок у море забрав не тільки здоров’я, але і рідних

16 августа 2011 г. в 15:21

У Севастополі чоловік водночас залишився без здоров’я та рідних. Мешканец Київської області стрибнув у море й зламав собі шию. Лікарі повідомили матері, що її син не зможе рухати руками та ходити. А вона відмовилась від інваліда.

 

СЕРГІЙ НЕЖИВЕНКО - КАЖЕ, ЩО ВІД НЬОГО ВІДМОВИЛАСЯ МАТІР
«Приехал купаться, короче, так и случилось...» «Прыгнул, что непонятно? Прыгнул и все в незнакомом месте»

Він їхав на море, а доїхав до лікарні - у Сергія перелом хребта і вивих шиї. Із таким діагнозом жити можна, а ходити – один шанс зі ста – заявили медики. Людині тільки 34 роки.

А здавалося б звичайна забавка – Сергій стрибав зі скелі у воду, але – не розрахував висоту і те, що під водою – каміння.

ОЛЕКСІЙ ХРУЩ -  ЛІКАР 1-Ї МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ СЕВАСТОПОЛЯ
У него диагноз: перелом и вывих шейных позвонков – 4-го и 5-го – ушиб спинного мозга в шейном отделе
Перспектива у него одна: остаться на всю оставшиюся жизнь инвалидом

Чоловік нормально переніс операцію, однак  надалі і руки, і ноги в нього будуть паралізовані. Коли чуєш такий діагноз, треба, щоб поряд була підтримка, – говорять лікарі.  А Сергій був сам – рідна мати нібито публічно заявила – їй не потрібен син-каліка, розвернулася і поїхала додому в Київ.

МАРІЯ КОЗЕЛЕЦЬКА -  МЕДСЕСТРА.
Она приехла к нам в отделение , я ее видела (в пятницу это было). А в понедельник, когда я пришла на работу, мне сообщили, что она от него отказалась и уехала обратно в Киев» Она сказала» что ей не нужен сын-инвалид

ОЛЕКСІЙ ХРУЩ -  ЛІКАР 1-Ї МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ СЕВАСТОПОЛЯ
Мама в первое время отказалась, я так понял, что родственники вернули ее обратно

«Назад»  мається на увазі  «до Севастополя». Лікарі кажуть – жінка повернулася сюди, передала гроші на лікування сина і знову поїхала.

Ганна працює в цій лікарні волонтером і тепер доглядає за інвалідом. Говорить – тих грошей, які видала мати, чоловіку не вистачить  на ліки, більше того – за людиною тепер треба постійно дивитися, навіть годувати з ложки, а головне – морально підтримувати.

ГАННА ДАРУГА -  ВОЛОНТЕР, ДОГЛЯДАЄ ЗА ІНВАЛІДОМ
На лекарства в сутки уходит ориентировочно до тысячи гривен. Частично помощь была со стороны матери, и сейчас мы собираем средства – люди со всего города нам помогают.

Причина каліцтва Сергія – у нього витекло багато спинного мозку, через це в чоловіка зовсім немає шансів на те, що він колись знову ходитиме, і один відсоток зі ста, що зможе рухати руками. Цього тижня інваліда планували виписати, але біда сама не ходить – окрім наявних болячок, у чоловіка виявили пневмонію. Поряд із Сергієм зараз волонтери, говорити про матір він більше не хоче. Каже – головне для нього зараз стати на ноги, хоч і шанси на це - майже нульові.

СЕРГІЙ НЕЖИВЕНКО -  ХОЧЕ СТАТИ НА НОГИ
Подымусь, потом будет все видно, все ясно станет, чем заниматься

EXMO affiliate program