Німецьку плавучу мінну базу знешкодили миколаївські МНС - ники на дні Дніпро-Бузького лиману

24 октября 2011 г. в 17:20

Вона пролежала тут з часів Великої вітчизняної війни всього за 800 метрів від шляху проходження судів. Базу виявили водолази два тижні тому, коли вели днозаглиблювальні роботи.

18.jpg

 

На Миколаївщині знешкодили дві авіаційні міни часів Великої Вітчизняної. Їх знайшли на уламках німецької плавучої баржі, яка затонула в Дніпро-Бузькому лимані ще 60 років тому. Першу міну  виявили водолази, коли поглиблювали дно для проходження сУден. МНС-ники встановили -   міна 26-го  року випуску, модифікована в 40-х роках і повністю боєздатна. Півтонний снаряд ізолювали, знешкодили і почали шукати, чи є на дні ще якісь сурпризи.


Геннадій Ніколенко – заступник голови Миколаївської облдержадміністрації:
Были серьезные опасения, что там находится еще несколько таких мин и существовала большая вероятность возможной детонации и соответственно угроза поражения близлежащим зданиям и сооружениям.


Щоб обстежити акваторію довкола, МНС-ники застосували спецтехніку і підводні апарати-роботи. За два тижні було знайдено майже 40 снарядів різного калібру і таки ще одну німецьку міну. Її знешкодили прямо під водою – на момент проведення операції ніхто з людей не постраждав, а рух суден було просто призупинено.


Максим Грицаєнко – начальник управління МНС України в Миколаївській області:
С целью недопущения гибели и травматизма людей и возникновения ЧС – было временно приостановлено движение судоходства в данном районе, эвакуированы близлежащее население и обслуживающий персонал предприятий.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Німецьку плавучу мінну базу знешкодили миколаївські МНС - ники на дні Дніпро-Бузького лиману

 

 

EXMO affiliate program