Новий рік у Києві пройде без феєрверків і петард - Резніков

12 декабря 2014 г. в 15:32

Київрада продовжила заборону на використання феєрверків у столиці, тож новий рік у столиці пройде без використання піротехнічних засобів.

 

Про це у коментарі "Українській правді. Київ " повідомив секретар Київради Олексій Резніков.

"Київрада заборонила використання феєрверків на території міста. Якщо хтось буде порушувати цю процедуру, то він буде нести за це відповідальність. Це заборонено. І навіть новорічні свята не привід порушувати заборону", - сказав Резніков.

Він нагадав, що таке обмеження пов’язано з подіями, що відбуваються на Сході країни, воно покликане знизити соціальну напругу.

"Для людей, будь-які гучні спалахи пов’язані з небезпекою, а лякати і наражати на небезпеку людей ми не маємо права. Тому навіть на свято – ніяких петард і салютів", - сказав Резінков.

Він відзначив, що Департамент підприємництва має також проконтролювати, щоб  підприємці не порушували заборону і не продавали піротехнічні засоби.

Також контролювати, щоб люди не запускали салюти, будуть правоохоронці.

"На сьогодні у Київської влади дуже добре йде співпраця з керівником міліції Олександром Терещуком, ми сподіваємося, що київська міліція буде на сторожі цього питання. Ми вчора особисто зустрічалися з Терещуком і проговорювали це питання", - сказав Резніков.

Як відомо, 4 вересня Київрада заборонила використання феєрверків у столиці терміном на три місяці.

Рішення було прийнято з метою зниження соціальної напруги через ситуацію на сході країни, мовляв, будь-які декоративні "вибухи", що спричиняють піротехнічні вироби при запуску феєрверків, салютів сприймаються киянами із занепокоєнням.

EXMO affiliate program